2016. december 17., szombat

Novemberi BookHaul

Harry ​Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter 8.)

Fülszöveg:
Tizenkilenc ​​évvel a roxforti csata után…
Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.
Harry Potter és az elátkozott gyermek, J.K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne új műve, a nyolcadik Harry Potter-történet, egyszersmind az első, amit színpadon hivatalosan bemutattak. Színpadra írta: Jack Thorne.
Ez a könyv, amely a színházi próbák szövegkönyvének különleges kiadása, lehetővé teszi, hogy azok is nyomon követhessék Harry Potternek, valamint családjának és barátainak sorsát, akik nem látták a darabot. Az ősbemutatóra 2016. július 30-án a londoni West Enden került sor.
Harry Potter és az elátkozott gyermeket elsőként a Sonia Friedman Productions, Colin Callender és a Harry Potter Theatrical Productions vitte színre.
Véleményem:
Apukám rendeltem nekem ezt a könvet még a szülinapomra, de mivel eltolták a megjelenését így kicsit később kaptam meg. Az első dolog,amikor megtudtam, hogy egy új Harry Potter könyv lesz temérdek öröm volt,és reménykedés, aztán pedig amikor kijött, és megnéztem a BookTuber-ek oldalán a videókban a rövid értékelésüket Spoiler nélkül, mindenki azt mondta,hogy neki nem tetszett vagy jobbra számított és így nagyot kellet csalódnia. Így szomorú lettem, hogy esetleg tényleg nem annyira jó a könyv. Ám amikor elkezdtem olvasni, pozítívan kellet csalódnom, hiszen a videók után nagyon negatívan álltam a könyvhöz amolyan tessék-lássék-elolvasom-hiszen-új-Harry-Potter. Csodálatos könyvet vehettem a kezembe,aminél már az első mondatnál megszerettem az új szereplőket: Harry és Draco fiát akik legjobb barátok. Szerintem ez egy olyan fordulat,ami mindenkit meglepett, ám 100%-osan biztos vagyok benne, hogy mindenki örült is neki. Az, ahogy Albus nem értette meg az apját és nézeteltérései voltak egy másik tökéletes fordulat,ami igazából azt mutatja meg, hogy mennyire nehéz egy gyereknek igazán megismerni az apját, amikor az híres, és ugyan tetteit és jócselekedeteit ismeri, a személyiségét mégsem. És az a sok elvárás, ami Albus-on van! Az apja és az anyja, sőt még a bátyja tettei miatt is, nem mindennapi. Főleg,hogy a Mardekárba kerül,és nem a Griffendélbe Scorpious-sal való közös barátságuk és kapcsolatuk ezért is erősödik meg annyira. 
Scorpious az egyik kedvenc karakterem, okossága, és szerénysége miatt. És azért is,mivel mindenki úgymond bántja őt és Voldemort gyermekének nevezik, ami talán a világuk egyik legsúlyosabb bűne is, mellesleg az apja ex-halálfaló,így nem néznek rá kedvesen. 
Cedric Diggory halálának megváltoztatása pedig egy igazán igaz dolog. Mert bármennyire is szomorú az ember követ el hibákat, még az olyan ember is, mint Harry Potter. És akkármennyire is szomorú és elkeserítő ez, a múltat nem lehet megváltoztatni. Csak azt ami a jelenben van.És ezt a fiúknak is meg kellet tapasztalniuk azáltal,hogy a múltba való visszautazásuk fontos dolgokat változtatott meg. 
Szerintem észméletesen vicces,szomorú és nosztalgikus hangulatú volt, ami számomra meghozta a sorozat újra olvasásához a kedvem. Már nagyon várom, hogy láthassam a színdarabot a neten és a filmet is.


Wait ​for You – Várok rád (Várok rád 1.)

Fülszöveg:A ​​19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét. 
Vannak dolgok, amiket meg kell élni… 
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait. 
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba… 
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa? 
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…

Véleményem:
Az első Rubint pöttyös könyvem. :) 
Nagyon élveztem olyan történetet a kezembe venni, ami kicsit érettebb korosztálynak ajánlott, mint én. Szerintem világos volt mindenkinek,hogy Avery-t megerőszakolták és emiatt félt közeledni az emberekhez, de maguk a körülmények voltak azok,amik nagyon megráztak és sírva fakasztottak engem. J.Lynn-ben pedig nem csalódtam, az idén olvastam a Luxen sorozatot is tőle, és még a hátulját sem olvastam el a könyvnek, csak láttam hogy ugyanaz az író és tudtam hogy nem csalódhatok. És ezentúl minden könyvét elszeretném olvasni, akár ha az csak egy vásárló lista I(dézet: Hazel Grace-től Csillagainban a hiba- John Green). Cameron pedig ugyanúgy tökéletes és mégsem mint Daemon Black. :) 
Imádtam a történetet, még a vastagsága sem zavart,pedig jobban szeretem a rövid könyveket. 

Vampire ​Knight 8. (Vampire Knight 8.)

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Yuukit vériszamos rémálmok gyötrik, ám Kaname hirtelen megjelenik, és a nyakába mélyeszti a fogait. A lány emlékei visszatérnek, és végre feltárul az igazság. Zerót teljesen sokkolja a hír. Eközben Rima megpróbálja megállítani Ridót, ám valami nincs rendben a tisztavérűvel. A megdöbbentő fordulatokkal teli 8. kötet két extra fejezetet is tartalmaz!
Vélemény:
Érdekes folyamat következik be,amikor Yuuki visszakapja az emlékeit. Imádtam, a vissza emlékezős részeket eddig is. És most végre mindent megérthetünk egybe. :)


Vampire ​Knight 9. (Vampire Knight 9.) 

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Zero még mindig a fejlemények hatása alatt áll, amikor Kaname közli vele, hogy neki kell megölnie Ridót. Zero ellenkezik, de vajon hiába? Az iskolát védelmező Yuuki előtt felbukkan Rido, és a lány végre megtudja, mire is vágyik Rido valójában. Kaname elhagyja az iskolát, hogy véghezvigye küldetését, míg az éjjeli tagozat minden tagja harcba száll… most kezdődik csak igazán a küzdelem!
Véleményem:
Szegény Zero… Szegény mindig más baját kell megoldania. Izgalmas rész volt, rövid mint a többi.

Vampire ​Knight 10. (Vampire Knight 10.)

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Az iskola romjai között Zero Yuukira emeli a fegyverét. Egy tisztavérű vámpír és egy vámpírvadász… bármennyire is vágynak rá, soha nem lehetnek egymáséi. Milyen döntést hoznak hát? Mindeközben Kaname új irányba fordítja az éjjeli tagozatosok jövőjét. A drámai 10. kötetben véget ér a történet első része!
Véleményem:
Zero és Yuuki végre bevalja egymásnak érzelmeit, mégha ilyen különös módon is,de csodálatos volt. Az eskü pedig, amit egymásnak tettek: :O

Vampire ​Knight 11. (Vampire Knight 11.)

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy év telt el azóta, hogy Zero és Yuuki útjai különváltak. Mindketten új életet kezdtek: Zero az iskola mellett vámpírvadászként tevékenykedik, míg Yuuki a Kuran-rezidenciában rejtőzködik. Eközben a Kaname vezetése alatt újraszerveződött vámpírtársadalom és a szintén megújult Vámpírvadász Szövetség képviselői tárgyalóasztalhoz ülnek egymással, az eseményt pedig egy estély koronázza meg… Itt az izgalmas, új fejleményekkel teli 11. kötet!
Véleményem:
Zero-nak és Yuuki-nak együtt kéne lenniük. Yuuki hogy szeretheti a saját bátyját? Beteges…

A ​kis herceg

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Gyermeknek és felnőtteknek szóló egyetlen mese A kis herceg, a második világháborúban elpusztult s már klasszikusnak számító francia író remekműve. Története úgy indul, mint minden Saint-Exupéry-regény, egy repülőkalanddal, de ezúttal a bonyodalom nem a valóságban, hanem a költői képzelet világában folytatódik. Egy kisfiú jelenik meg a szerencsétlenül járt pilóta mellett a Szahara magányában, egy kisfiú egy másik bolygóról. S vele együtt feltündököl egy másik világ is, melynek embersége, tisztasága és szépsége sajnos már csak a költészet világából való. És Saint-Exupéry úgy beszéli el kis hercege történetét a maga icipi bolygóján, hogy mindnyájan fájdalmasan megáhítjuk azt az igazabb bolygót, s szívünkbe zárjuk az emberségben nagy kis herceget. A világszerte ismert, megrendítően szép mesét a nagy író eredeti színes rajzai díszítik.
Véleményem: 
Először ötödik osztályban kellet elolvasni a könyvet nyáron, hiszen úgy tudtam kötelező olvasmány lesz, és akkor kifejezetten nem szerettem. Egyszerűen nem értettem belőle semmit, a beszélő rókát és a virágot sem. Az egészet egy nagy sületlen mesének tartottam, amit velünk gyerekkel elolvastatnak a semmiért. Aztán elkezdtem Franciát tanulni idén és megnéztem a darabot franciául, feliratosan és megszerettem, nagyon, még sírtam is rajta. És mivel megláttam a polcomon a könyvet,elhatároztam, hogy elolvasom ezt a történetet. Nem kellet bele 5 nap,amíg kiolvastam ezt a történetet. Hiszen olyan igaz mondatok voltak benne, mint,amikor a Kis Herceg rájön, hogy a virága ami azt mondta magáról, hogy egyéni és hogy csak ő maradt és a Kis Herceg találkozik a többi rózsával, és rájön, hogy a Rózsája hazudott azzal kapcsolatban, és ő haragszik rá, de mégis mindig arra gondol,hogy vajon hogy van, nem hűlt-e meg, nem ették-e meg a bárányok, nincs egyedül? És rájön,pilóta barátja és róka barátja segítségével, hogy hiába van sok rózsa a földön. Az az egy Rózsa különleges, hiszen az a Kis Herceg rózsája.Számos csodás idézet a kedvenceim közé tartozik, ami elérette velem, hogy megálljak egy kicsit és átgondoljam az életemet.Csak egy pár közülük:
– Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
-Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.
– obb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz – mondta a róka. – Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet…
– Itt a sivatagban olyan egyedül van az ember.
– Nincs kevésbé egyedül az emberek közt sem – mondta a kígyó.
-Olyan titokzatos világ a könnyek országa.
– Hát te mit csinálsz itt?
– Iszom.
– Miért iszol?
– Hogy felejtsek.
– Mit?
– Azt, hogy szégyellem magam.
– Miért szégyelled magad?
– Mert iszom.
– …szelídíts meg engem.
– Jó, jó, de hogyan? – kérdezte a kis herceg.
– Sok-sok türelem kell hozzá – felelte a róka. – Először leülsz szép, tisztes távolba tőlem, úgy, ott a fűben. Én majd a szemem sarkából nézlek, te pedig nem szólsz semmit. A beszéd csak félreértések forrása. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz…
– Hát akkor ítélkezzél saját magadon – mondta a király – Ez a legnehezebb.
Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint máson. Ha sikerül helyesen ítélkezned saját magad fölött, az annak a jele, hogy valódi bölcs vagy.
-Ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon és én is egyetlen leszek a számodra.
Köszönöm az Írónak hogy megírta ezt a könyvet,sokat jelent számomra. Biztos vagyok benne, hogy nem egyszer fogom újra olvasni.

A ​padlásszoba kis hercegnője 

Fülszöveg:
A romantikus regény hőse Sara, egy kedves, szeretetreméltó és dús fantáziával megáldott kislány, aki egy angol leánynevelőintézetben tanul. Édesanyja után váratlanul elveszíti édesapját is, s az addigi jómódból belecsöppen a teljes szegénységbe: ahol addig a tanulók dísze volt, ott szolgasorba kerül, kegyelemkenyéren élhet tovább. A kislányt belső gazdagsága, a mások iránti szerető részvéte, valamint különleges képzelőereje segíti át a megaláztatások hosszú során: Hercegnőnek hiszi magát, s úgy gondolja, hogy egy hercegnőnek béketűrőnek, jószívűnek kell lennie, s így is él. Új barátokra tesz szert, és csodás eseményeket él át, melyek később életének gyökeres megváltoztatását eredményezik.
Az amerikai írónő neve nem ismeretlen hazánkban. Sok műve – pl. A titkos kert – több kiadásban jelent meg, műveiből filmek, színdarabok készültek, amelyek sok generációnak szereztek már nemes szórakozást.
Véleményem:
Gyönyörű történetet olvashattam ebben a könyvben. Sara története igazán szívmelengető. Az, a bánásmód amit először pénze miatt kap, majd az, amikor nincstelenné válik annyi mindent elárul a nevelőnőjéről. Be kell, hogy valljam, hogy nagyon sajnáltam ezt a lányt, és nehéz volt olvasnom, a megpróbáltatásairól. El is sírtam magam, annál a résznél, amikor éhezett és találkozott egy koldus kislánnyal, aki még rosszabb állapotban volt mint ő és a talált pénzéből vett 10 kalácsot vagy zsömlét és abból 6ot adott a kis lánynak, pedig joga lett volna csak a felét odadni vagy mindent megtartani magának. De nem tette. Még akkor sem,amikor ő maga is borzasztó állapotban volt… 
A könyv végén pedig Sara megkapta a megérdemelt,szerető családot,akire ő mindig is vágyott. A jó elnyeri jutalmát,a gonosz veszít. 
Egyre kevesebb ember olvassa ezt a könyvet a véleményem szerint, pedig az emberi jóságról szól.

World ​After – Túlélők világa (Angelfall 2.)

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Az ​​angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból.
Mikor egy csapatnyi ember szörnyetegnek véli és foglyul ejti Paige-et, Penryn húgát, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik. Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.
Penryn keresztülautózik San Franciscón, a testvérét keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.
Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyet az élükön. Ha választania kell, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogyan fog dönteni?
Penryn és Rafi ismét együtt. Tudd meg, mi táplálja izzó érzelmeiket!
„Függőséget okoz. Súlyos és gyógyíthatatlan függőséget.” – Glamour UK
„Az Angelfall lenyűgöző meséjétől szabályosan leesett az állunk. Hevesen dobogó szívvel és remegő ujjakkal fogjuk lapozni a folytatást is, melyben talpraesett hősnőnk, Penryn az Ellenállás tagjai közt találja magát… Az egész kegyetlenül zseniális.” – Star Magazine
Véleményem:
Az első része nagyon tetszett, megváltoztatta a gondolkozás menetemet az angyalokkal kapcsolatban. Ez a rész számomra inkább ilyesztő volt. Az, ami a szereplőkkel történt és ami a világban uralkodik maga a katasztrófa. Rafi hiánya és Penrynnel való közös kapcsolatuk nagyon hiányzott a könyvben, és ez érződött a könyv hangulatán is sajnos. Szerintem Page nagyon ijesztő gyerek lett, ám ugyanúgy megérthető számos tette. A legviccesebb jelenet a könyvben, amikor Penryn elnevezi a kardot Tündérmackóra- és kiderül, hogy innentől csak erre a névre fog hallgatni. Mindezek ellenére, jó könyvnek tartom, kiváncsian várom a befejező részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése