2016. december 18., vasárnap

Bookmas Day Four

Sziasztok!
Elérkeztünk a Bookmas Day Four-hoz. Most 2016 kevésbé olvasott könyveiről fogok hozni egy kis betekintőt,amiket én idén olvastam ám szerintem sokan nem tudnak róla vagy nem is olvassák. Ha sorozatokról lesz szó akkor az első részt fogom hozni.

A ​varázsló unokaöccse (Narnia Krónikái 1.)

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Narnia ​​birodalmának titokzatos történetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az első, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címűt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media.
A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű.
Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. Kiadónk sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány. Kezdődjék hát meg a kalandok sora!
A NARNIA KRÓNIKÁINAK ELSŐ KÖTETE:
A varázsló unokaöccse
Tudni szeretnél valamit Narniáról? Ez az a birodalom, ahol megszólalnak az állatok, ahol a legváratlanabb pillanatban egy boszorkány karmai közé kerülsz, ahol a Jó akaratából új világ születik. Ahová véletlenül keveredik a két barát: Digory és Polly. Ha kinyitod a könyvet, őket kísérheted el e titokzatos világba. Abba a világba, ahol semmi sem lehetetlen.
Véleményem: 
Szerintem nagyon sokan ismerik a Narniát mint filmet, én is nagy rajongója vagyok, ám sokan nem tudják, hogy ez egy könyvből készült, és ezért nem is olvasták. Pedig szerintem egy jó kis esti kikapcsolódás.

Beautiful ​Creatures – Lenyűgöző teremtmények 

(Caster krónikák 1.) 

Fülszöveg:

Gatlin ​​megyében ritkán érték meglepetések az embert. Legalábbis azt hittem. Kiderült, nagyobbat nem is tévedhettem volna. 
Volt egy átok. 
Volt egy lány. 
És a végén 
Ott volt egy sírgödör. 
Lena Duchannes-hoz fogható lányt még nem láttak Gatlin városában. A középiskola új diákja mindent megtesz azért, hogy különleges képességeit és a családját sújtó évszázados átkot eltitkolja a városka vaskalapos polgárai és diáktársai előtt. Azonban az elfeledett Dél vadon burjánzó kertjeiben, borongós mocsaraiban és romos temetőiben nincs az a titok, ami örökre titok maradhatna. Ethan Wate számolja a napokat az érettségiig. Azon a napon nem csak a középiskolának, de Gatlinnek is búcsút akar mondani. Hónapok óta egy gyönyörű lány kísért az álmaiban. Amikor Lena beköltözik a város legrégebbi, egyben leghírhedtebb ültetvényére, Ethan megmagyarázhatatlan vonzódást érez iránta. Elszántan kutatni kezdi a kettejük közötti titokzatos kapcsolat eredetét. 
Egy városban, ahol ritkán érik meglepetések az embert, egy titok mindent megváltoztathat

Véleményem: 
Ötletes,felejthetetlen. Egyik kedvenc sorozataimmá vált. Csodás kivitelezését láthatuk a filmben is, ám a könyvben még jobb és élvezetesebb. Jó, persze nagyon hosszú könyvek, és ez mondjuk nekem is okozott némi gondot.


Tökéletes ​kémia (Perfect Chemistry 1.) 

Fülszöveg:
Chicagó ​​külvárosában, a Fairfield gimiben mindenki tudja, hogy a kerület északi és déli negyedeiben élők között kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Így amikor a pomponlányok csapatkapitánya, Brittany Ellis mellé Alex Fuentest, egy helyi bűnbanda tagját osztják be tanulópárnak kémiaórán, az eredmény borítékolható: ezek ketten robbanékony egyveleget képeznek.
A fiatalok egyike sem számol azonban egy meglepő kémiai reakcióval: a szerelemmel.
Vajon sikerül-e legyőzniük saját előítéleteiket és családjuk, barátaik ellenszenvét a másik iránt? Sikerülhet-e a látszólag lehetetlen?
"– Ellis kisasszony? Ön következik. Mutassa be Alexet az osztálynak!
– Ez itt Alejandro Fuentes. Ezen a nyáron, amikor éppen nem utcasarkokon lődörgött ártatlan embereket zaklatva, a város börtöneiben turnézott. Gondolom, mindenki érti, hogy mit akarok ezzel mondani. Van azonban egy titkos vágya, amit senki sem sejt róla… A titkos vágya… A titkos vágya az, hogy főiskolára mehessen, és kémiatanár legyen, mint ön, Mrs. Peterson.
Brittany diadalmas mosolyt villant felém, azt gondolja, hogy ezt a kört megnyerte. Azt te csak hiszed, gringa!
– Ő Brittany Ellis – mondom a szemek kereszttüzében. – Ezen a nyáron elment a bevásárlóközpontba, és új ruhákat vett, hogy felturbózza a ruhatárát, és apuci pénzén felkeresett egy plasztikai sebészt is, hogy felturbózza… izé… amit fel kell. Az ő titkos vágya pedig az, hogy egy mexicanóval randizhasson az érettségi előtt."
A játszma elkezdődött.
Véleményem:
Apa rendelte nekem ezt a könyvet az internetről és 1800Ft-ért büszke tulajdonosává is váltam. És nem bántam meg. Nagyon szerettem az ötletet: Egy mexikói srác,Alex, akinek harcolnia és védenie kell a családját,és ezért beáll egy bandába. Ám ő belülről más, kedves és nem szeretné bántani az embereket. És egy fehér lány, Brittany, aki kívülről tökéletes, ám sok titkot rejt a háza, kezdve a fogyatékos testvérével,akitől szülei meg akarnak szabadulni. Brittany és Alex harca egymás ellen,majd tiltott szerelme szerintem az, amire minden lány titokban vágyik. Csodás kezdete volt a triológiának.

Tizenhárom ​okom volt…

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Hiába mondod a jövőnek, hogy STOP.
Nincs REWIND gomb, nem tudod visszatekerni a múltat.
Az egyetlen mód, hogy megtudd a titkot, …ha megnyomod a PLAY-t.
Clay Jensen semmit sem akar tudni Hannah Baker kazettáiról. Hannah meghalt – gondolta –, magával kellett volna vinnie a titkát.
Aztán Hannah hangja közölte Clay-jel, hogy az ő neve is elhangzik a kazettán és az is, hogy Clay valamilyen módon felelős a haláláért.
Aztán Clay egész éjszaka a kazettákat hallgatta. Hannah szavai nyomán bejárta a városkájukat…
…és amire fényt derített, az örökre megváltoztatta az életét.
„Lenyűgöző első regény. Jay Asher olyan őszintén és keresetlenül meséli el a történetét, hogy a tragédiát megrázkódtatóan valódiként éljük át.”
– Gordon Korman
„Okos, eredeti ötlet, erős hang, tökéletes adagolás. Olyan, amit nem tudsz letenni. Jay Asher kitűnő történetmesélő.”
– Chris Crutcher
Véleményem:
Érdekes, letehetetlen és egyben borzongató. 1 nap alatt elolvastam,mert tudni akartam mi történik majd a lánnyal. Az egyik legjobb könyv. Mindenkinek csakis ajánlani tudom. Bár először kissé ijesztőnek tűnik. 

Köszi a figyelmet, nemsokára hozom a Bookmas Day Five-ot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése