2016. december 20., kedd

Bookmas Day Seven

Sziasztok!
A mai bejegyzésben, sorozat lezáró részekről fog szólni amiket idén olvastam.

Beautiful ​Redemption – Lenyűgöző megváltás (Caster krónikák 4.) 

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Ethan immár a Másvilágról követi az eseményeket. Néhány nagyon várt és pár váratlan találkozás színesíti a halottak között töltött időt, azonban Ethan képtelen belenyugodni abba, hogy Lena és ő már soha nem lehetnek egymáséi egy közös világban. Amikor Prue néni felvillantja előtte a lehetőséget, hogy esetleg van módja annak is, hogy visszajuthasson a Halandók világába, Ethan minden kockázatot kész vállalni, hogy visszatérhessen szerelméhez. Hosszú és erőt próbáló út vár rá, mely során a régi szereplők mellé újak, hol viccesek, hol elképesztően ijesztőek, is csatlakoznak a történethez, amelynek kimenetele ugyan csak kétséges.
Hiszen hiába hitte Ethan, hogy halála helyrebillentette a Rendet, a történések erre sorban rácáfolnak.
A Rend helyreáll. Vagy nem.
Véleményem:
Nem akarom,hogy vége legyen ennek a sorozatnak,de sajnos vége lesz. Nem tudom,hogy egyáltalán lesz még rész,vagy ez volt a befejező része?(remélem nem) Mindenesetre nagyon szerettem ezt a sorozatot. A boritója az amit nem szeretek,olyan sötét,amikor a történet. Szegénykét mindig szidom,de nem tehetek róla,olyan szuper történet. Ennél sokkal jobb borítót érdemel ennél. Na de visszavezetve a könyvre nagyon tetszett. Olyan négy nap alatt kiolvastam. Ethan nagy álom pasim lett. Egyszerűen mindent,MINDENT helyeslek amit tesz, mindig ugyanezt tenném bizonyos helyzetekben. Kicsit számomra olyan karakter,aki mintha nekem íródott volna. Nem tökéletes. Okos,és áá…. szeretem. Sőt. Szerelmes vagyok belé. Legszívesebben kirántanám a könyvből és örökké velem élne. MUHAHHAA! A történet nagyon nagyon szuper,mint minden része.

Opposition ​– Ellenállás (Luxen 5.) 

Fülszöveg:
Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiiktatnak a földön. Azonban a jó és a rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószínűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót…
Vélemény:
Egy fél hónapot kellet várnom,hogy beszélni tudjak erről a könyvről. Úristeen! Csodálatos befejezése lett. Minden úgy alakult(majdnem) ahogy szerettem volna és boldog lett. Nem raktam le az ötödik részt sem úgy,hogy de jó egy sorozat megint letudva. Inkább ki kellet szedni a kezemből annyira közel került hozzám Daemon,Katy,Dawson,Luc,Archer,Beth és Dee. Az életem része lesznek örökké és örökké. Ez volt az első olyan sorozat,amit sosem akartam lerakni. És a második olyan sorozat,amelynek minden része a könyvespolcomon csücsül. Köszönöm ezt az élvényt. <3

A ​hercegnő (Pokoli szerkezetek 3.) 

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Tessa ​​Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét.
Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.
Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Jemet életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek.
Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Blackwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet Mortmain legyőzésében.
Miközben a többiek Tessa és az árnyvadászok jövőjének megmentésén munkálkodnak, a lány ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja csatasorba?
Véleményem:
A könyv maga volt a tökéletesség. Gyönyörű befejező kötete lett ennek a triológiának. Közel kerültek hozzám a szereplők. A mindig olvasós,gyönyörű Tessa,aki tele van kérdésekkel és szeretettel. Will Herondale,aki vicces,romantikus,sármos,tökéletlen ám mégis tökéletes nefilim. Jem Carstairs-aki szerethető és romantikus fiút akit mindenki szeret. Sophie-t a szolgálólányt,aki a végén több lett ennél. Charlotte Branwell-t a szerető édesanyját, Henry-t a híres feltalálót.A Lightwood testvéreket Gideont és Gabrielt-akik a maguk különleges módjukon belopták magukat a szívembe. És végső sorban Church-ot! Az Angyal legyen veletek!

A ​fény háborúja (Fényemberek 3.) 

Fülszöveg:
Egy ​​lány, aki azért született, hogy egyensúlyt teremtsen a Fény és a Sötétség világa között. Egy lány, aki azért létezik, hogy ne legyen több betegség, baleset, félelem és tragédia az emberek világában, mint amennyit az elbír. Jane Andrews, egy lány, aki mindezzel együtt épp olyan terveket sző, mint bármelyik huszonéves: hozzámenni élete szerelméhez, családot alapítani, boldogan élni.
Csakhogy úgy tűnik, mindez lehetetlen, mert a Teremtő és a Sors által adott küldetés ezúttal kifog a Fényemberek kolóniáján: a Sötétek korábbi ügyeskedéseinek nyomán egy kegyetlen, gyilkos faj jelenik meg New York-ban, amely azzal fenyeget, hogy elpusztítja a halandókat. A sáremberek, azaz az élőholtak kiirthatatlannak tűnnek – Jane és a Fényemberek feladata, hogy kiderítsék, mi az, ami végezhetne velük. Ezúttal a Sors, Astrid Úrnő segítsége nélkül maradnak…
Vajon sikerül megtalálniuk a megoldást a sáremberek elpusztítására? Képes-e összefogni a Fény és a Sötétség világa, azért, hogy a halandók megmenekülhessenek? Valóra válhat-e Jane álma, hogy egy nap ismét az átlagos, fiatal nők életét élhesse? A Fényemberek trilógia lezáró kötete minden eddiginél nagyobb izgalmakat tartogat, mire az utolsó oldalra érünk, feltárul az égi világnak, és a pokol bugyrainak minden titka.
Véleményem:
Szerintem ez a könyv egy nagyon szép lezárása volt a triológiának. Minden fonalat lezárt, semmit nem hagyott lezáratlanul. Külön szerettem Chris&Jane történetét. Szerintem nagyon izgalmas volt az utazása Janenek, Mattnek és Adamnek. Szomorú belegondolni, hogy vége van, de kiváncsi is vagyok, mert még nem olvastam a Gyémátfiú triológiát, aminek hasonló vonala van. Sőt még ha jól tudom egy-két szereplő is eggyezik. 
Összességében nagyon szerettem ezt a részt. És a triológiát is. Ajánlom mindenkinek. Mert nagyon sok mindent lehet megtudni a mennyről és a pokolról is.

Chain ​Reaction – Láncreakció (Perfect Chemistry 3.)

Fülszöveg: 
A ​​legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje
Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret, és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. A Nikki iránt érzett szerelme elég lesz-e ahhoz, hogy távol maradjon attól a sötét és kegyetlen világtól, amelynek a peremén pengeélen táncol?
Véleményem:
És elérkeztünk a Tökéletes Kémia utolsó részéhez. Hallotam róla, hogy ez a rész nem lesz annyira izgalmas mint az első kettő rész, ám ellenkezek, szerintem ugyanolyan izgalmas volt. Főleg hogy mostmár mind a három srác és barátnőjük szerepel a történetben. Luis ugyanolyan szimpatikus és aranyos srác ahogy a bátyai is a kemény külsőjük alatt. Külön értékelem, hogy a történet ugyanabban az iskolában játszódik és hogy a triológia végére visszakaptunk pár igazi régi szereplőt, mint pl. Mrs.Peterson-t is és az igazgatót. Jó volt látni őket újra. A másik főszereplő Nikki: Először is külön említést érdemel, hogy az első könyv,amiben egy Nikki nevezetű lány a főszereplő. És ez volt az első könyv aminek a főszereplőjének ugyanaz a neve mint nekem. Én ennek kimondottan örültem, hiszen a sorozat is fantasztikus, és rendkívül lenyűgöz hogy szerepelek ilyen módon benne. 
Szerintem a történeten sokat lendítettek a visszatérő szereplők és Alex és Carlos is. 
Szép lezárást tudhatunk magunk mögött. Köszönöm, hogy olvashattam.

Köszi a figyelmet, találkozunk nemsokára! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése