2018. május 30., szerda

May Wrap Up

Sziasztok!
Milyen furcsa ez ,hogy szerdán írok,nemde? Számomra még eléggé. Úgy döntöttem, hogy most tudom le ezt a bejegyzést, és nem vasárnap. Hiszen egy nap múlva vége van a májusnak, és ha azon a napon nézek/olvasok valamit akkor az már  a Júniusomhoz fog tartozni.Lássuk is, azt hogyan is telt az előző hónapom.

Könyvek:
Idén az egyik kötelező olvasmányunk volt. Nyáron megnéztem a belőle készült filmet, amiből mondjuk nem sokra emlékszem, szóval majd újra kéne néznem azt is. Úgy döntöttem, hogy el kell olvasnom ezt is, hiszen Irodalommal szeretnék majd tovább tanulni, szóval számomra ez elengedhetetlen.És sikerült is átrágnom magam rajta és még csak nem is volt annyira gázos a történet,sőt volt olyan jelenet amit még érdekesnek is találtam.
Tavaly olvastam Rupi Kaur előző könyvét, a Milk and Honey-t ami talán az angol kortárs költészet egyik legjobban kedvelte is. Nekem is tetszett az a könyv,ezért is érdekelt kimondottan, hogy milyen lesz ez a könyv. És nem is szomorított el a könyv hiszen elég sok verset sikerült megkedvelnem belőle.
Szintén ugyanaz a véleményemem erről a könyvről, mint az előzőröl. Tetszett belőle nem egy pár vers, amit le is mentettem magamnak(telefonon olvastam) későbbre. Még annyi, hogy imádom ezt a borítót, mert nagyon egyszerű és mégis fantasztikus.Ja és a címe még jobb: The Pricess saves herself in this one vagyis a Hercegnő saját magát menti meg ezúttal. Aki elolvasta ezt a verses kötetet, azt tudja, hogy ez a szöveg mit jelent. Nekem például ez lett az egyik kedvencem is az egészből.
BookTube-n egy időben rendkívül népszerű volt ez a könyv, csak jó véleményt lehetett róla hallani,de valahogy nem győzte meg az én agyamat arról, hogy igazán tetszeni fog a dolog. De végülis csak megvettem, hiszen ha azt mondták annyian, hogy jó,akkor biztos nekem is tetszeni fog.mellesleg gyönyörű könyv. Aztán ott csücsült a könyvespolcomon 4 hónapig, mire végre levettem és elkezdtem olvasni. És egyszerűen imádtam. Szerintem a 2018 év egyik legkedvencebb könyve is eddig számomra. A főszereplőt is kedveltem, hiszen nem picsogott, de a mellékszereplő, Julian volt a legélethűbb. A helyszín és a világ felépítése pedig még csodásabb volt. Számtalanszor engem is megtévesztett a valóság és a képzelet közötti külömbség. Óh, és micsoda befejezés. Ide nekem a következő részt most azonnal!

Talán az egyik kedvenc kortárs verses kötetem amit eddig olvastam. Sokáig tartott az elolvasása, de csak azért,mert annyira tetszett minden egyes vers, hogy szántam időt az elolvasásukra és értékelésülre is. Ebből a kötetből mentettem magamnak le a legtöbb verset is szerintem. 
Ez a könyv szintén egy klasszikus verses kötet. Ám ezúttaal nem rajzolt képek vannak benne, hanem fotózottak,ami meg is lepett, hiszen fotózott képeket szerintem még csak egy könyvben láttam az pedig a Vándorsólyom kisasszony különleges gyerekei volt,amit nagyon is szerettem. Ezt a könyvet ugyanúgy szerettem, szintén sok verset mentettem le belőle. Ne rémítsen meg a borító,nem sötét öngyilkos gondolat vannak benne vagy ilyesmi.
Az első két részt tavaly évvégén olvastam kevesebb mint 2 óra alatt, ami azért elmondja mennyire jó könyvek is ezek. Nem is hosszúak(mindössze 100-110 oldalas mindegyik),ám annál cselekmény dúsabbak. Számomra fantasztikus élmény volt elolvasni ezt, örülök, hogy megtudtam, hogy végül is hogyan ért véget a történetet, és annak is ahogyan véget ért, ennél jobban nem is oldhatták volna meg.

Olvasásom ebben a hónapban:
Ebben a hónapban 7 könyvet olvastam, ami miatt feltétlenül boldog vagyok. Január óta nem nagyon volt időm olvasni meg igazából kedvem sem, szóval úgymond egy Reading Slump-ban voltam. Ami történt meg ezelőtt is velem, de sosem ilyen hosszú. Azt hittem már, hogy sosem fogok már kilábodozni belőle. De szerencsére sikerült. Júniusban hasonló teljesítményt várok magamtól. Remélem sikerülni is fog.

Sorozatok:
2x20-2x22: 
Ez a pár rész a Riverdale-ről volt annyira jó,mint egy-két sorozat egész évadja. Volt itt minden: szerelem, árulás,lövöldözés,gyilkosság,barátság és humor is. Nekem kezd egy kicsit Hazug Csajok Társasága érzésem lenni ettől a sorozattól,ami nagyon jó,mert az az egyik kedvenc sorozatom. Inkább nem is mondom tovább,mert a végén valakinek lespoilerezek valamit,de annyit mondhatok, hogy örülök, hogy minden olyan,amilyennek lennie kell szinte mindenkivel.
5x03-5x05:
Az elején nekem furcsa volt még az egész, de egyre jobban belejövök a hangulatába. Hope és Henry akkora ship volt számomra egészen az utolsó percekig.De a legjobb Elijah új nője meg élete. Annyira megérdemelte már ezt. De Klaus... Óh, még mindig bírom az embert. Bár nem értem, hogy miért Freya-nak kell Hope mellett lennie és miért nem lehet ott Klaus és menekülhet Freya? Hiszen ő is örökéletű, nem?És úgy lehetne a barátnőjével, Klaus pedig a lányával és mindenki boldog lenne.
3x06-3x10:
Mégis mi volt ez az utolsó 5 rész?? Simon a nagy kedvencem, szóval annyira sajnáltam babát az utolsó részben, hogy az valami iszonyat. Alec és Magnus kapcsolata egyre erősebb,ami csodás, illenek is egymáshoz. Clary meg Jace párosról meg annyit, hogy egyszerűen GOALS! Legcukibbak! Miért kell ekkora szünetet tartani 10 rész után? Nem is értem.

1x01-1x06:
Az egyik kedvenc BookTuber-esem mesélt erről a sorozatról a csatornáján. Elég jókat mondott, ezért úgy döntöttem bele nézek. Pont meg volt rá a lehetőségem, miután haza jöttem a suliból rosszul lét miatt. És eddig nagyon is tetszik a sorozat! Midenképp meg fogom nézni az első évadot jövő hónapban, Talán a második évadot is....
2x06-2x10:
Nagymámmal nézzük ezt a sorozatot, és az 5.rész után úgy döntöttünk, hogy abba fogjuk hagyni, hiszen annyira unalmassá vált. De nagy szerencsémre nem adtam fel annyira könnyen és újra elkezdtük nézni amikor mind a kettőnknek megtetszett a 6.rész,szóval folytattuk. És azóta már csak rendkívül jó részek voltak. Bár azért szerintem a 6.rész magasan feléjük emelkedik(2x is néztem meg). Várjuk a következő évadot már most.
1x13-2x02
Legjobb barátnőm átjött, hogy mindenképp nézzük meg, hiszen mindkettőnk nagyon rég várja már a második évadot.Felidézésképp újra néztük az utolsó részt,majd elkezdtük nézni a 2.évadot. És hatalmasat csalódtunk. Annyi kérdés vetődött fel bennünk az első évadban, és nem hogy először azokra adnának választ, nem... Az arcunkban vágnak még tőbb kérdést.De szerencsére egy másik barátnőm mondta, hogy az utolsó pár rész már sokkal jobb lesz, mert ő végig nézte és azt sokkal jobban élvezte.
Sorozatnézéseim a hónapban:
Ebben a hónapban összesen 25 részt láttam. Befejeztem 2 évadot, méghozzá a Riverdale 2.évadját, ami nagyon a szívembe nőtte magát és a The Crown 2.évadját, aminek utolsó 5 része kimondottan tetszett, de az első 5 nem nyerte meg a tetszésem, mert szerintem kicsit unalmasak voltak.Elkezdtem nézni a 13 okom volt második évadját, ami eddig nem a kedvencem,de nem baj,mert barátnőm mondta, hogy majd jobb lesz. 2 sorozatot pedig folytattam a The Shadowhunterst,amiből egy ideig nem lesz egy rész se és a The Originalst,mellesleg egy új sorozatot is elkezdtem: A good Place-t. Szóval mondhatjuk azt, hogy elég jól telt a hónapom sorozat nézések terén is.

Filmek:
Ez a film elég régóta a várólistámon van. Ha most így belegondolok,annnyira jól leprezentálja az agy működését minden embernél,és azt is, hogy hogyan változnak az érzelmeink miközben felnövünk. Én általában Majré vagyok, de van amikor Bánat, ám amikor a barátaimmal vagyok akkor pedig Derű. A legjobban Haragon és Majrén tudtam nevetni, hiszen Majré annyira én vagyok, és Harag pedig annyira nagy arc volt, hogy csak na. Mindenkinek ajánlom a filmet,aki több mint 12 éves.

Egy klasszikus film, amit szerintem mindenki legalább egyszer látott már az életében. Nekem se ez volt az első alkalom, hogy ezt láttam volna. Forrest személyisége annyira buta és mégis annyira őszinte. Egyszerűen nem lehet nem szeretni ezt az embert. A története pedig még fenomenálisabb. Alap darab, ha  nem láttad volna még eddig akkor azt javaslom,hogy most azonnnal nézd meg(na jó, rá érsz a bejegyzés végén is nekiállni).

Netes barátomnak és nekem is Mellissa McCarthy a kedvenc színésznőnk, ezért is döntöttünk úgy, hogy az első találkozásunk alkalmából megnézzük ezt a filmet. Nem sokan voltak bent, konkrétan szerintem voltunk vagy 20an max,pedig a Westendbe voltunk. És annyira vicces volt, hogy mindenki csendben ült,miközben mi megszakadtunk a nevetéstől. Jó film lett, de azért még mindig nem előzi meg a Női szerveket, amiket számtalanszor láttam én is és ő is.
Unokatesómmal néztük meg ezt a filmet és mamával. Én nagyon szerettem ezt a filmet, amikor alsós voltam. Emlékszem, hogy még 5.-ben be is vittem CD-n a napközibe,amikor filmnézés volt már évvége felé is meg is néztük és nagyon élveztem. Most is annyit nevettünk rajta és hát csodás élmény volt ezúttal is.

Szintén unokatesómmal néztem meg ezt a filmet is. Mind a ketten nagyon élveztük mint ahogy az előzőt is. Különösen imádtam Louist és a nagymamát,annyira nagy arcok voltak. Mellesleg Diana(vagy hogy is hívják a szőke csajt) hangváltoztatásai is viccesek voltak. Tudom, hogy gyerekes de imádtam ezt a filmet is, jó szórakozás volt.
Akármilyen furcsának is tűnhet az egész,de most láttam életemben először ezt a filmet. Féltem neki állni, hiszen annyira sokan mondták,hogy az egyik kedvenc filmük, amit minden ottalvós csajos napon megnéznek. És szerintem ez nekem se lesz másképp, mert nem imádtam,de ez igazából, ha így belegondolok, tetszett nekem.De főleg a vége, amit egyenesen imádtam.
Egy újabb Disney film amit a kis unokatesómmal láttam. Tetszett is ez meg nem is. A macska és a nyúl hihetetlenül jól vannak megjelenítve itt is. Ám a Kalaposra nincs elegendő hangsúly fektetve, ahogyan az élőszereplős filmben van,amit szintén imádok.  Örülök neki, hogy unokatesóm már ezt is látta, egyre műveltebb a Disney mesékkel kapcsolatban.


Film nézéseim a hónapban:
Ebben a hónapban mindössze 7 filmet láttam. Milyen érdekes, hogy pont ugyanannyi könyvet olvastam mint amennyi filmet néztem meg. Ebből 4 Disney mese volt, a többi pedig élő szereplős film volt. Érdekes,mert ebben a hónapban kivételesen mindegyiket szerettem, nem imádtam, de szerettem. Kiváncsi vagyok, hogy hogy fog alakulni a jövő hónapom.


A Hónapomról:
Mint tudjátok ez a hónap számomra elég nehezen és lassan telt el, hiszen rendkívül sok dolgom volt. Össze számolva 11 vizsgám volt(6 francia és 5 angol). Ha érdekel titeket akkor elmondom,hogy a Francia szóbelim 5s lett. Az írásbeli pedig 4 részből áltt(beszédértés,olvasás,levél írás és nyelvhelyesség). A 6 vizsgám most hétfőn volt, ezen már fáradt voltam, de végül ezt is 3masra zártam(ez egy szódolgozat szerűség volt az egész éves szavakból). Az angolokat egyenlőre nem tudom, de reménykedem a legjobbakban. Mindenesetre elégedett vagyok a hónappal, hiszen rendkívül jól teljesítettem és szerencsére a Reading Slumpból is sikerült megszabadulnom. Tehát innnentől kezdve több olvasásos dolgot fogtok látni tőlem.

Ennyi lenne enne a hónapra. Vasárnap írok.
Addig is Sziasztok,
Margaréta Blogger

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése