2017. november 5., vasárnap

Bookish Buzzwords, amik miatt tuti el fogom olvasni a könyvet

Sziasztok!
Ma egy olyan bejegyzéssel készültem számotokra, amiben olyan szavakat fogok megemlíteni, amik felkeltik a figyelmemet egy könyvre, és amik miatt nagyon valószínű,hogy el is olvasom a bizonyos könyvet. Mindjárt megértitek, lássunk is neki:
Képtalálat a következőre: „books in books”
Könyvek,amiknek a főszereplője szeret olvasni,vagy valamilyen téren köze van a könyvekhez.
Egy könyv,amiben könyvekről beszélnek. Kell ennél több? Ilyen például az Obszidián,amiben Katy, a főszereplő egy hatalmas könyvmoly. Ilyen még a Csillagainkban a hiba(természetesen meg kellet említenem ezt).

II.Világháború:
Nem nagyon olvasok történelmi regényeket gyakran,de a második világháborús könyvek rendkívül jók szoktak lenni, olyan téren, hogy fantasztikusak. Nem is tudom, hogy fejezzem ki magam... Pl. a Könyvtolvaj Markus Zusaktól is ilyen, ami azért rendkívül nagy könyv.

Barátság
Természetesen mindegyik könyvben megjelenik ez az elem, ugyan én arról beszélek, amikor a barátság mint fővonal jelenik meg. Amikor együtt győznek le akadályokat, és a történet igazából az ő barátságuk erősödéséről szól. Elég sok ilyen van: Harry Potter,Vándorsólyom Kisasszony Különleges Gyermekei,Hollófiúk.

Mentális Betegség vagy Akármilyen Betegség
Nagy kedvenc könyvem a Fangirl könyv, aminek a főszereplőjének Mentális Betegsége van. Ezek a könyvek rendkívül meghatók, ahogyan a többi betegség is. Imádom ezeket a könyveket, a nagy kedvenceim is ebben a témában vannak.Például a Mielőtt Megismertelek.

Képtalálat a következőre: „forbidden love”Szereplők, akik nem lehetnek együtt, mégis együtt vannak:
Ez a kategória nagy kedvencem. Tényleg mindig nagy alkotások születnek egyből. Rendkívül sok példát tudok felhozni erre: Lenyűgöző teremtmények,Alkonyat, Csitt csitt vagy Minden,Minden, a Nap is egy Csillag és még tudnám sorolni.

Vámpírok,vérfarkasok és egyéb lények:
Mindenféle természetfeleti lényes könyv jöhet, angyalos,vámpíros,vérfarkasos,szellemes. Akármi!(Na jó zombikról még nem olvastam). Ezeket imádom sorozatban is(khmm. Teen Wolf,The Vampire Diaries, Buffy, a vámpírok réme...).

Ennyi lenne mára.  Remélem élveztétek ezt a bejegyzést. Nemsokára újra jelentkezek.Addig is sziasztok,
Margaréta Blogger



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése