2018. február 18., vasárnap

Egy másfajta bejegyzés

Sziasztok!
Mint észre vettétek sokkalta kevesebbet jelentkezem,ami azért van, mert nincs nagyon időm blogbejegyzéseket írni. Mellesleg nem is nagyon van kedvem, hogy őszinte legyek. Nem azért, mert nem szeretek ide írni, hanem mert ugye mindig könyvekről meg filmekről és sorozatokról írok, és mostanában nincs mindig kedvem arról írni. Szóval arra gondoltam, hogy mostantól kezdve már másfajta bejegyzéseket is fogok írni. Ha nem bánjátok. Az első ilyen bejegyzésem pedig már most lesz. Ezek a bejegyzések mindenféle témájúak lesznek: Egészség, Divat, Ételek, Tippek, Tanulás és egyebek. Remélem tetszeni fognak nektek.

Az első ilyen téma,amiről írni fogok 5 Tipp lesz tőlem Szorongásos/Depressziós embereknek:

Mint tudjátok, világ életemben szorongós voltam(és leszek is), és könnyen esek depresszív állapotba is. Ezért ez a két dolog egyáltalán nem áll tőlem messze. We Heart-it-os Article-ok között láttam egy hasonló bejegyzést, és arra jutottam, hogy miért is ne készítsek egy ilyet. Hátha segítséggel leszek valakinek. Lássuk is azt az 5 Tippet tőlem:

1. Rendrakás
Szinte mindenki gyűlöl rendet rakni, hiszen az egyet jelent az órákon keresztül tartó pakolással,nem? Én is így voltam a dologgal addig ameddig el nem kezdtem azt, hogy esténként rendbe ne rakjam a dolgaimat. Reggel, amikor kinyítom a szemem egy rendezett szobába kelek fel és ezután megágyazok. Minden nap,amikor haza érek, megnyugtat a rendezett szobám látványa, sőt néha még egy apró mosolyt is csal az arcomra. Elég furcsa dolognak tűnhet, de nekem sokat segített.
Extra előny:Innentől kezdve nem kell majd órákat töltened rend rakással. Sőt még az ágyad se fog annyira csábítónak hatni, amikor haza érsz.

2. Tervezés
Számomra  a tervezés mindig furcsa dolognak tűnt, nem voltam egy tervezős ember, aztán vettem magamnak egy kis könyvet, amibe el kezdtem meg tervezni, hogy miket is tervezek meg csinálni aznak. Olyan To-do-list-eket. Onnantól kezdve, minden nap délután az első dolgom iskola után megtervezni, hogy miket is szeretnék csinálni. Hasznosnak tartom, mert ilyenkor látom, hogy miket is kell még meg csinálnom aznap. Ha meg végeztem egy dologgal, mindig elégedetséggel tölt el a dolog, hogy ezt a feladatot is letudtam. 
Plusz tipp: Sose tervezz egy napra túl sokat! Először csak azokat írd le,amiket legjobban meg szeretnél csinálni. Hiszen ha túl sokat tervezel és mégsem tudod megcsinálni, szorongani fogsz a dologtól.(Tapasztalat)
                             
3. Rutinok:
A rutinok a szorongó és depressziós emberek legnagyobb barátai.Hogy miért is? Gondoljunk bele, miért is érezzük egy bizonyos  helyzetben úgy magunkat ahogyan. Fantasztikus dolog kialakítani egy rutint, amivel meg könnyítjük az életünket. Egy esti és egy reggeli rutint mindenképpen, de akár egy délutáni rutint is. Hogy hogyan állítsuk össze és ezek milyenek is legyenek a következő bejegyzésemben fogok írni.


4. Szabadidő, Pihenés:
 Hajlamosak túl vállalni magunkat, majd utána szorongani azon, hogy nem sikerült mindent véghez vinni Ezért több időt töltünk el tanulással, mint amit amúgy kéne. Éjszakába nyúlóan teperünk azért a jó jegyért vagy egy kis dicséretért.Ezeket abba kell hagyni. Továbbra is írj leckét, de hagyd abba egy bizonyos időben. Nekem ez a 8 óra. Ezután fürdök és azzal foglalkozok, amit szeretek. Ez lehet akármi, a lényeg, hogy minden nap legyen időd pihenni. 


5. Alvás
Az alvás nagyon fontos a szervezetnek, ezért is kell mindig eleget aludni. Egy kiadós mennyiségű alvás után minden jobban néz ki. Fontos az is, hogy ne essünk túlzásokba se. Én a 10től 6.30-ig lévőbe esküszök.Ezt csinálom egy ideje és nagyon szeretem így. Fontos, hogy mindig ugyanabban az időben menjünk el aludni és keljünk fel.


Ennyi lenne a mára. Remélem tetszett nektek az első ilyen bejegyzésem, 
Nemsokára írok,
Addig is Sziasztok,
Margaréta Blogger

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése