2017. június 29., csütörtök

Lacey Weatherford-Crush-Bizsergés

Sziasztok! Nemrég olvastam egy könyvet, ami elég változatos érzelmeket hozott ki belőlem. Most erről a könyvről fogom leírni a személyes véleményemet.

A könyv pedig A Crush(Bizsergés) Lacey Weatherford-tól.A könyvről a lényeges információkat itt találhatjátok meg.
A könyv megszerzésének módja:
A könyvet a Könyvfesztiválon vettem egy zsákba macskaként, aminek a leírása nagyon megfogott. Végül a tartalom és a borító sem tetszettek sajnos,így eléggé elszontyolodtam, hogy megvettem. Viszont a barátnőm,akivel mentem elolvasta és nagyon megtetszett neki és rám írt, hogy el kell olvasnom ezt a könyvet. Amit végül el is olvastam, majd hasonlóan válaszoltam neki, hogy mennyire imádtam.

A történet erősen Spoileresen+egy-két gondolatom a könyv közben:
A könyv egy rejtélyes srác túladagolásos halálával kezdődik. Megismerjük a főszereplőket. Camit az okos,gyönyörű,elérhetetlen lányt, a legjobb barátját Clayt,aki egy" tipikus stréber srác" az írónő szerint. Amit nem is értek. Mit takar ez a szóhasználat? Mit jelent a "tipikus stréber"? Szóval Cami, a szép,okos lány(aki persze nem stréber) 1 nap alatt beleesik Hunterbe, akkor amikor még csak egyszer beszéltek. Clay átmegy Camihez fürödni és a srác félpucér. És erre Cami ezt mondja: ,,Talán még le is nyűgözött volna a hasizom próbálkozása, ha nem kerültem volna olyan közel Hunterhöz." Tehát arra következtethetünk, hogy jobban ismeri azt a srácot,akivel még csak egyszer beszéltek annál a srácnál akit kisgyerek kora óta ismer. Claynek barátnője van, akivel mindig beszélgetnek a neten.Ez persze a kiderül később, hogy nem igaz, mert,hogy az unokatesójával beszélgetett. De ez elég feltűnő a könyv alatt, ám Cami még csak nem is sejti, ahogy azt sem, hogy Claynek bejön. Hunterről megtudjuk, hogy drogot használ. Clay elhívja Camit moziba, ahol a srác átkarolja a lányt. Természetes ez sem maradhat így, mert pont abban a moziteremben van Hunter és barátja Russel. Hunter lemegy a lány sorához és lefixálják a randijukat, amire Cami megint egy okosat szól: "Megteszem, csak, hogy őt felhúzzam".(Mármint Clayt). Ezt megint nem értem. Miért is húzza fel direkt a legjobb barátját?Cami mindent megbeszél Clayről Hunterrel, aki gyakorlatilag egy idegen számára és természetesen meg is adja a címét neki, mert miért is ne? Szegény lány nagyon buta, hogy ilyen könnyen mindent elmond idegeneknek.Ezután Cami elsüllyed a 10cm-es vízben, ahol még fuldoklik is. Hunter megmenti,majd hazaviszi a lányt.
Képtalálat a következőre: „crush book”
A könyv borítója
Nemsokkal később egy beszélgetésnek lehetünk tanúi, ahol kiderül, hogy Hunter nem kiskorú, és hogy nem szabadna randiznia a lánnyal.Ezután nemsokkal Hunter és Cami hivatalosan is együtt vannak, aminek örülök, mert tényleg aranyosak együtt.Kiderül, hogy Josh(a halott srác) régebben nagyon szerelmes volt Camibe. Clay elkezdi követni Camit, és azt állítja, hogy ő örökre várni fog rá,mert őrülten szereti. Hunter pedig leüti őt. Éljen! Hunter nagyon várja,hogy Cami megismerje az igazi énjét. Mi a...? Úgy járnak, hogy a lány még csak nem is ismeri a fiú igazi énjét. Clay megjelenik szemüveg nélkül és kockás ing nélkül és természetesen már Cami helyesnek tartja. Ami szerintem őrületes hülyeség, hiszen a szemüveg nem csúnyít el senkit. Épp az ellentéte, öltöztet. Hunter beszív és megjelenik Gabrielle,aki rámászik és készít egy képet magukról(amit fel is tölt az internetre)ameddig Hunter eszméletlen,amin úgy látszik mintha Hunter élvezné a helyzetet. Cami kiakad a szituációban és áthívja a legjobb barátját Clayt, akivel eddig nem beszélgettek. Hunter is ideges, beszél a nagyapjával, aki ismét azt tanácsolja neki, hogy ki kell szállnia innen, meg hogy Cami nagyon fiatal. Hunter titkokat őriz, és nem mondhatja el, hogy mi van vele. Clay elkezd birtoklóan viselkedni a lánnyal. Huntert felveszik a lány munkahelyére, ahol a szünetben egy kocsiban smárolnak.Visszajönnek, Russel megjelenik, és isznak együtt egy fantát. Majd külön válnak és Russ öszeesik,ám előtte közli, hogy nem vett be semmit. A srác drogtúladagolásos tüneteket produkál ennek ellenére is.Személy szerint borzasztó volt olvasni erről. Cami számára még rosszabb lehetett, mert ő látta Josh-t is ilyen állapotba, és nem véletlen szakított Hunterrel akkor. Nem szerette volna őt ilyen állapotba látni, de mégis ilyen állapotba került Hunter legjobb barátja.Russ kómába kerül és ennek hatására Hunter megígéri, hogy leáll.
Kapcsolódó kép
Cami, ahogy a könyv borítón is szerepel
Hunter látja, hogy Clay figyeli éjszaka Camit, amíg a lány alszik.Hunter az álarcos bálon kiderítette, hogy Clay mérgezte meg Josh-t annak idéjén és most Russ-t is. Mivel annyira szereti Camit, és annak idején Josh szerelmes volt a lányba. Most pedig nem Russ-t szerette volna megmérgezni, hanem Huntert,de összekeverte véletlenül a poharakat. Ezeket az információkat a lány úgy adja át, hogy cserébe egy "menetet" vár Huntertől. De.... Hunter előveszi az igazolványát és viszi magával  a lányt, mivel ő egy rendőr: Dylan Wilcock és 21éves beépített rendőr ügynök. Cami és Clay pedig eltűntek ezalatt. Kiderül, hogy Jordan Henry halálának gyanús körülményeit vizsgálja ki a "nagybátyjával" Chris-sel,aki ugyanúgy zsaru és nem a nagybátyja. Clay megkérdezi Camit, hogy szereti-e a munkahelyük(mozi) padlásán, ám Cami nem-et mond, és erre a földhöz taszítja a lányt és elkezdi kigombolni a nadrágát, hogy megerőszakolja a lányt, ám ő ezt úgy fogja fel, hogy Cami ezzel majd végre rájön, hogy milyen jók lennének együtt. Hunter/Dylan megjelenik időben és pisztolyt tart Clay fejéhez.Dulakodnak, majd valahogy Clay-hez kerül a pisztoly és meglövi Huntert. Szerencsére megérkezik az erősítés,akik megölik Clay-t.Cami rájön, hogy Hunter rendőr és,hogy Dylan-nek hívják. Clay a szüleinek azt mutatta, hogy járnak, sőt még leveleket is hamisított, mintha leveleznének a lánnyal, emellett képeket,e-maileket. Clay beteg volt, rögeszmés. A temetésére nem sokan jöttek el. Cami nagyon aggódik Hunter/Dylan-ért. Aki a 18.születésnapján beállít hozzájuk és elmagyaráz mindent.Elmondja, hogy a szülei élnek(a fedő sztoriban meghaltak), hogy Chris nem a nagybátyja,hanem a sógora és azért drogozott, mert muszáj volt beépülnie az ügybe. Elmondta a lánynak,hogy szereti és,hogy nem azért nem beszélt vele Clay halála után,mert nem akart, hanem,mert eljárást indítottak ellene, amiért megcsókolta Camit. Ezután Hunter és Cami rájönnek, hogy ők szeretik egymást, még akkor is ha ekkora a korkülönbség köztük.
Képtalálat a következőre: „crush book cami”
A következő rész címe és a két főszereplő
Értékelésem:
Aranyos kis történet volt, nagyon meglepő volt a vég kifejlett. Örülök, hogy valaki rendőrökről/gyilkosságról/betegségről/drogokról ír egy könyvben. A könyv folytatásait pedig nem hiszem, hogy el fogom olvasni,csak úgy tekintek rá, mintha nem is lennének folytatásai. A kezdetlegi gátlásaim miatt viszont kénytelen vagyok levonni egy csillagot. 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése