2017. február 10., péntek

Rapid Book Tag


Sziasztok! Újfent egy Book Tag-el jelentkezem. Most a Rapid Book Tag van soron. Remélem tetszeni fog, én élveztem megválaszolni ezeket a kérdéseket.

Puha vagy keménytáblás könyv?
Egyértelműen a puha táblás könyvek vannak előnyben a könyves polcomon. Olcsóbbak(sosem értettem, hogy miért fizessek plusz 1000 ft-ot csak azért, hogy keménytáblás könyvet kapjak. A-a. Nem! Számomra az olcsó könyv ugyanúgy jó. A lényeg, hogy ugyanaz van benne, nem? Számomra ez okból kifolyólag a legidegesítőbb, amikor egy sorozatból olyan 5 kötet puhaborítós, aztán elmész a boltba, és nem árulják a maradandó két részt, csakis keményborítósba. De meg kell venned, mert kell. De akármikor csak ránézel a könyvespolcodra csak azt látod, hogy az a két rész nagyobb és nem illik a sorozathoz. Lehet, hogy ez csak az én hülyeségem, de akkor is. Tenni kéne ez ellen valamit!

Online vagy könyvesbolti vásárlás?
Nem vagyok egy nagy online-vásárló, nem szeretek venni semmit a neten, hiszen nem biztos, hogy jó állapotban érkeznek meg, vagy szakadt a borítójuk, vagy esetleg fekete a gerincük.Szóval könyvesbolti vásárlás. Néha apa szokott nekem rendelni a netről.(Hétvégén büszke tulajdonosa leszek a Harry Potter 1.részének. Végre!)

Trilógiák vagy Sorozatok?
Nehéz kérdés, mind a kettőt egyaránt szeretem.Van mindkét fajtából jó is, és rossz is. A triológáknak az a hátránya, hogy nem mindig tudják három részben kibontakoztatni a történetet, ám néha a sorozatoknál igen, de akkor meg túl is húzzák azt is amiket nem kéne. Ez nagyon a történeten múlik. Néha jobb lenne ha több része lenne a triológiának(Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei), néha pedig jobb lenne, ha a sorozat mindössze egy triológia lenne.

Hősök vagy Rosszfiúk?
Mindkettő. A hősök tényleg fantasztikusak, mert megmentik az ártatlan embereket. De ha egy rosszfiúnak van jó fiú oldala is, és van remény arra, hogy jó fiú legyek, akkor tényleg szeretem a rosszfiúkat is(Jó néha anélkül is)

Melyik az az egy könyv, amit mindenkivel elolvastatnál?
Inkább könyveket mondanék ide. Jay Asher-Tizenhárom okom volt című könyvet, hiszen ez elgondolkoztat azon, hogy mekkora felelősség van rajtad minden mondatod után. Akármit is mondasz az befolyással lehet mások életére, szóval mindig olyat mondj, ami vagy pozitív, vagy segítség. A másik könyv John Green-Csillagainkban a Hiba címú könyve, ami bebizonyítja, hogy nem kell mindenkire hatással lenni és mindenkiben maradandó emléket hagyni. Elég ha abban hagysz maradandó emléket, akit igazán szeretsz és aki igazán fontos neked. 

Ajánlj egy alulértékelt könyvet.
Kalapos Éva-D.A.C sorozatát szeretném ajánlani. Nem olvassák annyian ezt a sorozatot, és az írónő könyveit, amennyi embernek kéne. A sorozat nagyon sok kemény témával foglalkozik úgy hogy azt a velem egykorú fiatalok is megértik, és rájönnek, hogy a felnőttek nem véletlenül mondják, hogy védekezz,ne drogozz! Ha eddig nem olvastad a D.A.C sorozatot vagy a Masszát akkor feltétlenül olvasd el őket!

Melyik volt az utolsó könyv, amit befejeztél?
E.Lochart-A Hazudósok című könyve,érdekes könMind a kettő.A rövidek jók egy kis pihenésre, gyorsan olvashatók, a hosszúak általában több időt vesznek igénybe és sokkal több gondolkozást is igényelnek. A legjobb megoldás a közepes vastagságú könyvek olvasása(300-400oldal). De ez mind a hangulatomtól függ. yv volt, nemsokára fel is rakom a January Wrap Up-omat is, akkor megtudjátok, a gondolataimat a könyvről.Jelenleg Veronica Roth- A lázadó könyvet olvasom.

Mi volt a legfurcsább dolog, amit valaha használtál könyvjelzőnek?
Szinte mindent használtam könyvjelzőnek: telefont,vonalzót,füzetet, egy másik könyvet, tolltartót szóval nem is tudom.... 

Használt könyvek: Igen vagy nem?
Igen.Semmi gond nincs velük. Sokat járok könyvtárba is, és antikváriumban is szoktam vásárolni, hiszen sokkal olcsóbbak mint a könyvesbolti könyv. Melyik a jobb, ha 1 könyvet vagy ha 2 könyvet tudsz 4000ft-ért venni? (Nem kérdéses. )

Karakterek vagy cselekmény?
Mind a kettő nagyon fontos, hiszen lehet, hogy a történet nagyon izgalmas, ám a főszereplő idegesítő, és hiába jó a főszereplő, ha a cselekmény unalmas. Ez a kettő nagyon függ egymástól.

Hosszú vagy rövid könyvek?
Mind a kettő.A rövidek jók egy kis pihenésre, gyorsan olvashatók, a hosszúak általában több időt vesznek igénybe és sokkal több gondolkozást is igényelnek. A legjobb megoldás a közepes vastagságú könyvek olvasása(300-400oldal). De ez mind a hangulatomtól függ.

Hosszú vagy rövid fejezetek?
A rövid fejezetek számomra sokkal kedvezőbbek, hiszen olyankor úgy érzem mintha gyorsabban haladnék a könyvel és így biztosan nem rakom félre a könyvet, mert úgy érzem, hogy nem elég jó, hiszen nem haladok.


Nevezd meg az első három könyvet, ami eszedbe jut.
Markus Zusak- A könyvtolvaj
J.K.Rowling-A Harry Potter-Bölcsek köve
Cassandra Clare-Csontváros

Mik azok a könyvek, amik megnevetettnek vagy megsiratnak?
Meg Cabot- A neveletlen hercegnő könyvek csodálatosak és mindig nagyon sokat nevetek rajtuk. A szomorú könyvek pedig mindig megsiratnak, például, ahol a főszereplő rákos, vagy a barátja és valaki meghal. Legutóbb Patric Ness-Szólít a szörny című könyvön sírtam.

A mi világunk vagy kitalált világok?
Is-is. Ha túl sok kitalált világokban játszódó könyvet olvasok, akkor egy idő után olyan, mintha újra meg újra ugyanazt a könyvet olvasnám, vagyis úgy leszek vele, hogy ismerős lesz számomra.A mi világunkban játszódó történetek pedig tökéletesek arra a célra, hogy ne legyen olyan érzésem. 

Mit gondolsz a hangos könyvekről: Igen vagy nem?
Maga az ötlet szuper. Ugyan eddig még csak a Büszkeség és Balitéletet sikerült ,,elolvasnom" hangoskönyvben. Nem zárkózom el a témától, de azért szerintem a legjobb amikor magadnak olvasod a könyvet.

Ítélsz könyvet borító alapján?
Igen. Nem kéne, de mégis sokszor a történet népszerűsége és a borítója is nagyon meghatározza azt, hogy mit vásárolok meg. Van ezzel kapcsolatban jó és rossz tapasztalatom is.

Nemsokára várlak titeket a Januári és a Februári Wrap Up-pal is.Addig is sziasztok és legyen szép napotok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése