2017. január 1., vasárnap

December Wrap Up

Chain ​Reaction – Láncreakció (Perfect Chemistry 3.)

Fülszöveg:

A ​​legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje
Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret, és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. A Nikki iránt érzett szerelme elég lesz-e ahhoz, hogy távol maradjon attól a sötét és kegyetlen világtól, amelynek a peremén pengeélen táncol?
Véleményem:
És elérkeztünk a Tökéletes Kémia utolsó részéhez. Hallotam róla, hogy ez a rész nem lesz annyira izgalmas mint az első kettő rész, ám ellenkezek, szerintem ugyanolyan izgalmas volt. Főleg hogy mostmár mind a három srác és barátnőjük szerepel a történetben. Luis ugyanolyan szimpatikus és aranyos srác ahogy a bátyai is a kemény külsőjük alatt. Külön értékelem, hogy a történet ugyanabban az iskolában játszódik és hogy a triológia végére visszakaptunk pár igazi régi szereplőt, mint pl. Mrs.Peterson-t is és az igazgatót. Jó volt látni őket újra. A másik főszereplő Nikki: Először is külön említést érdemel, hogy az első könyv,amiben egy Nikki nevezetű lány a főszereplő. És ez volt az első könyv aminek a főszereplőjének ugyanaz a neve mint nekem. Én ennek kimondottan örültem, hiszen a sorozat is fantasztikus, és rendkívül lenyűgöz hogy szerepelek ilyen módon benne. 
Szerintem a történeten sokat lendítettek a visszatérő szereplők és Alex és Carlos is. 
Szép lezárást tudhatunk magunk mögött. Köszönöm, hogy olvashattam.

Hófehér ​és a Vadász 

Fülszöveg:

SORSA ​​ELRENDELTETETT… VÉGEZ VELE A KIRÁLYNŐ, VAGY A VADÁSZ HARCOST NEVEL BELŐLE.
Tíz évvel ezelőtt a gyönyörű, ám gonosz Ravenna esküvője éjszakáján meggyilkolta férjét, a királyt. Ám a királyság irányítása kezdi felemészteni erejét. Hogy szépsége és varázsereje megmaradjon, egy fiatal, tiszta szívre van szüksége. A király lányáéra, akit mindvégig rabságban tartott.
Ravenna megparancsolja, hogy vigyék elébe a kastélyban fogolyként élő Hófehért, ám a lánynak sikerül megszöknie, és a Sötét Erdőben keres menedéket. Az Erdőt azonban varázserővel bíró növények és veszedelmes állatok lakják, ezért Ravenna az egyetlen olyan embert küldi a hercegnő nyomába, aki korábban már visszatért onnan – Ericet, a sok sorscsapást megélt Vadászt.
A minden reményét elvesztett férfi, beleegyezik, hogy visszahozza a lányt. Ám amikor rátalál zsákmányára, elbizonytalanodik. Ölje meg?
Vagy képezze ki olyan harcossá, amilyet még nem látott a királyság?
A LEGENDÁS MESÉNEK EBBEN A LÉLEGZETELÁLLÍTÓ, ÚJ FELDOLGOZÁSÁBAN HÓFEHÉRNEK MAGÁNAK KELL MEGTALÁLNIA A BOLDOGULÁS ÚTJÁT.
Véleményem:
A Tesco-ban volt leértékelés,500Ft-ért árulták ezt a könyvet, és bűn lett volna ott hagynom ennyi pénzért. A történet nem volt egy nagy durranás.Hófehér története szép volt és rövid. Érdekes volt ez a fajta feldolgozás,szerintem szuperre sikerült, ám vannak kifogásaim a történettel kapcsolatban,pl. szerintem Hófehér&Vadász szerelmi szála felesleges, és borzasztó. Hófehér és a Herceg kapcsolatát pedig aranyosnak találom.Összeségében jó könyv volt, egy kis limonádé típus.


Please, ​Sir (Bluebird reader's academy)

Fülszöveg:
Ismert magyar irodalmi művek rövidített változatainak angol fordításai három nyelvi szinten nyelvvizsgára, érettségire készülőknek, kikapcsolódásra vágyó nyelvtanulóknak, átfogó szószedettel és szövegértési feladatokkal.
Véleményem:
Jó volt újra olvasni ezt a könyvet angolul. Szerettem ezt a könyvet, és nagyon tetszett a könyv formája, és az, hogy nagyon meg lett könnyítve a könyv olvasása azáltal, hogy minden ismeretlen szó megtalálható a könyv hátuljában.Minden angol tanulónak ajánlom.


Karácsonyi ​ének

Fülszöveg:

AJÁNLÁS
Ebben a kísérteties könyvecskében olyan eszme kísértetét próbáltam felidézni, amely olvasóimban semmiféle rossz érzést nem ébreszt – sem önmaguk, sem mások, sem az ünnep, sem pedig jómagam iránt. Kísértsen ez eszme kellemes otthonukban, és senki elűzni ne kívánja!
Tisztelő barátjuk és hívük
1843 decemberében C. D.
Véleményem:

Aranyos, rövid történet,arról, hogy mi is igazán fontos az életben, és mi az amivel elronthatod. Teljes mértékben elgondolkoztatott. Az első Charles Dickens könyvem, Biztosan sokszor újra fogom még olvasni.

The ​Elite – Az Elit (A Párválasztó 2.)

Fülszöveg:
A ​​PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… „Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és Maxon vágyát, de közben nem hagyja kialudni a lány első, tiltott szerelmének parazsát sem." – Publishers Weekly

Véleményem:
Az első részhez képest 100x jobb volt ez a rész. Maxon-t sokszor nem szerettem a történet alatt, ám a vége minden kiderült, és onnantól kezdve teljesmértékben őt szerettem.Nagyon egyéni a történet.Szerintem America érzelmeire is jobban fényderül ebben a részben, külön tetszik, hogy mindig megtudnak lepni. Volt olyan alkalom, amikor nem tartott sok vissza attól, hogy sírjak, főleg amikor  búcsúzkodtak egymástól, és amikor a korbácsolás volt. Épphogy leraktam ezt a kötet, máris felvettem a folytatását. 

The ​One – Az Igazi (A Párválasztó 3.) 

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet.
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön.
Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért.
"Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére.
Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz."
Véleményem:
Az igazi Párválasztó triológia legjobb része.Sírtam,nevettem,izgultam a szereplőkért. Maxon nagyon közel került a szívemben, ahogyan Aspen is. Sírtam, amikor újra láthattuk Marlee-t, a korbácsolás után épen, nem nyolcasként. Sírtam,amikor kiderült, hogy America apja meghalt,és akkor is amikor a lázadók betörtek, és Maxon elköszönt Americától,hiszen haldoklott.és akkor is,amikor túlélte és megkérte a kezét.  Egy igazi szerelem kibontakozását láthattuk ebben a kötetben, ami tökéletesre sikeredett. Már nagyon várom, hogy tovább olvashassam a Párválasztó sorozatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése