2016. április 20., szerda

Áprilisban olvastam

Komal Kant-Mire jó a rosszfiú?

Fülszöveg:
Mi a közös Ashtonban és Lucában? A világon semmi. Igaz, gyerekkorukban elválaszthatatlan barátok voltak, de évek óta szóba sem állnak egymással. Lucából azóta agyontetovált rocker srác lett, aki tesz rá, mit gondolnak róla a menők a suliban, a lányt viszont egyedül a népszerűség érdekli. Amikor Ashton helye meginog a gimis tápláléklánc csúcsán, dühítő módon Lucára szorul, aki persze egyáltalán nincs oda az ötlettől, hogy kisegítse az elkényeztetett pomponlányt − pláne úgy, hogy a pasiját kell alakítania! 
De ahogy egyre több időt töltenek együtt, és egyre több régi sérelmet tisztáznak, már nem az a kérdés, hogyan viseljék el egymást, hanem hogyan tartsák távol magukat (na meg a kezüket) a másiktól. 
Talán mégis van bennük valami közös…
Véleményem:
Ez volt az első LoL-os könyvem amit olvastam,de nagyon szeretnék többet is olvasni. Érdekes volt nekem a történet,bár nekem túl sokszor volt említve: ,,az apám halála óta..." Nem szeretnék spoiler-ezni. Szerintem izgalmas volt. Ilyen kis rövid,egy-két napos könnyed olvasmány. Kikapcsolódtam mellete és örültem neki,hogy elolvashattam. Tetszett. Ajánlom


Maria V. Snyder-Méregtan

Fülszöveg:
Koporsószerű sötétségbe zárva nincs körülöttem az égvilágon semmi, ami elterelhetné figyelmemet az emlékeimről. Megöltem Reyadot. Megérdemelte a halált – ám a törvény szerint a tettemért én is halált érdemlek. Ixiában a gyilkosságért kivégzés jár. S most már csak a hóhér kötelére várok. Ám ugyanaz a törvény, amely ítélettel sújt, akár meg is mentheti az életemet. Ixia ételkóstolója, akit arra választottak ki, hogy a Parancsnok egészségét a mérgezett ételektől megóvja, immár holtan hever. A törvény pedig kimondja, hogy a soron következő halálbüntetésre ítélt fogolynak – vagyis nekem – fel kell ajánlani a tisztséget. Merénylet, mágia, megpróbáltatások…
Véleményem:
Az első száz oldal nem ragadott meg engem, el kellet olvasnom úgy a 210,.ik oldalig,hogy el kezdjen érdekelni a téma.De akkor nagyon megtettszett. Szintúgy mint az előzőnél nem szeretnék spoilerezni,de nagyon tetszett. Különösen a korszak és a történet sajátosssága,egyedisége.

Kami Garcia · Margaret Stohl-Lenyűgöző Káosz

Fülszöveg:
Néha nincs visszaút.
Ezúttal elmarad a happy end.
Ethan Wate azt hitte, képes lesz hozzászokni a déli kisvárosban, Gatlinben zajló furcsa és képtelen eseményekhez. Azonban amikor Lenával visszatérnek a Nagy Gáttól, a furcsa és képtelen új értelmet nyer. Sáskák, hőség és földrengések pusztítják a várost, mióta Lena kiválasztotta magát a Tizenhetedik Holdnál. Még a Lena családjában élő, hatalmas Igézőket is érinti a változás: kezdik elveszíteni az uralmat a képességeik felett. Ahogy múlik az idő, egyre égetőbbé válik a kérdés: mit, vagy inkább kit kell feláldozni ahhoz, hogy Gatlin megmeneküljön?
Bármennyire ijesztő ez a káosz, Ethan örül neki, mert eltereli a figyelmét a saját gondjairól. A fiút ugyanis újra rémálmok gyötrik, de most nem Lenával kapcsolatban: egy rejtélyes figura lép ki az álmaiból, és kezdi kísérteni napközben is. Közben Ethan egyre többet veszít el önmagából, nevek, telefonszámok, emlékek hullanak ki a memóriájából. Nem tudja, miért történik vele mindez, és retteg megkérdezni.
Véleményem:
Rettentően szeretem ezt a sorozatot. Bár vannak egy-két változtásra való ötletem. Például,hogy több részre bontanám,hogy ne legyen ilyen vaskos. És a boritó is csúnya szerintem,túl sötét.De a történet hiper-szuper izgalmas. Ezt a sorozatot nagyon lassan szoktam olvasni,de most különleges korán kiolvastam,asszem olyan 5nap alatt.Az egyik szereplő,akit nem annyira bírtam az előző részben megszerettem és egy olyat is,aki szimpi volt,de nem éreztem magam közel hozzá. Kevesebb volt benne szerintem a párbeszéd. Csak azt sajnáltam,hogy amint a borító is érzékeltette:'' Néha nincs visszaút. Ezúttal elmarad a happy end.'' Mindenki nézzem meg az első részt filmben,hisz brutál jó lett,aztán olvassal ki az egész sorozatot. Megéri

Jane Austen-Büszkeség és Balitélet:

Fülszöveg(bár szerintem mindenki ismeri):
Csodálatos lények lehettek a régi angol papkisasszonyok – egy kis faluban elásva, vénlányságra és tüdőbajra kárhoztatva hervadhatatlan regényeket tudtak írni az emberi természetről és szenvedélyekről. Jane Austen is vidéki papleány volt, mint a Brontë nővérek. Hat teljes regény maradt utána és néhány töredék. Ennek a viszonylag kis életműnek legismertebb és sok kritikus szerint a legjelentősebb darabja a Büszkeség és balítélet. Mint Austen többi regényét, ezt is feszes szerkezete, klasszikus stílusa, szellemes dialógusai, pompás pszichológiája és nem utolsósorban írónőjének csillogó okossága teszik ma is élvezetes olvasmánnyá.
Véleményem:
Először filmen láttam,ahol nagyon megtettszett. Aztán kivettem a könyvtárból és elkezdtem olvasni. Akkor ugyan olvasatlanul vittem vissza,most pedig elkezdtem hangoskönyvben hallgatni ezt a könyvet. Ez az első könyv amit hangoskönyvben olvasok el,de nagyon tetszik így.Konkrétan drukkoltam a 2 főszereplőnek,hogy gyerünk,csókold meg! És boldog voltam a sajátos Happy End-jük után. Love Mr.Darcy! <3


J. L. Armentrout-Opposittion

Fülszöveg:
Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiiktatnak a földön. Azonban a jó és a rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószínűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót…
Vélemény:
Egy fél hónapot kellet várnom,hogy beszélni tudjak erről a könyvről. Úristeen! Csodálatos befejezése lett. Minden úgy alakult(majdnem) ahogy szerettem volna és boldog lett. Nem raktam le az ötödik részt sem úgy,hogy de jó egy sorozat megint letudva. Inkább ki kellet szedni a kezemből annyira közel került hozzám Daemon,Katy,Dawson,Luc,Archer,Beth és Dee. Az életem része lesznek örökké és örökké. Ez volt az első olyan sorozat,amit sosem akartam lerakni. És a második olyan sorozat,amelynek minden része a könyvespolcomon csücsül. Köszönöm ezt az élvényt. <3

On Sai - Apa,randizhatok egy lovaggal?
Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?
Vélemény: Hűha! Hihetetlen volt ez a történet. A fülszöveg egyáltalán nem ragadott meg(bocsi), azért vettem meg,mert nagyon sokan mondták azt hogy hihetetlenül jó. És nem csalódtam benne. Nem szeretnék spoilerezni,de a cselekmény egyszer sem volt vontatott,unalmas. Különösen izgalmas volt benne,hogy 3 szemszögből olvashattam. Nagyon nagyon tetszett. Még dedikálva is van,ahol az irónő kivánt egy Kósza lovagot a mindennapjaimba. Éljeen! :D Mindenkinek Kószát vagy Táncost! <3 
UI: Sosem fogok már ugy nézni egy dióra,mint régen.

Simon Márton-Polaroidok
Fülszöveg: Simon Márton új verseskötete a nagyvárosi szorongás szótára. Szélesvásznú történeteket mesél el néhány szóban vagy egy-egy mondatban, a félig kihunyt fényreklámok tömörségével. Baltával és körömollóval esik neki a nyelvnek, mintha mindig azt az egyetlen elrugaszkodási pontot keresné, ahol költészet és valóság egymásba zuhan. De miután megtalálta és megmutatta nekünk, udvariasan hátralép, és csak annyit mond: ”Uram, íme, a szakadék, amit rendelt.”
Vélemény: Egy órás kis szünet volt a napomban,de jó féle szünet. Sok idézetnek vagy minek nem volt értelme,de mégis tetszett. Beteges szerintem egy kicsit,de nagyon igaz amiket írt. Volt pl olyan is,hogy: Tej. :D Mindenkinek ajánlom. :)

Jennifer Niven:Veled minden hely ragyogó
Fülszöveg:
Megejtően szép kamasz szerelem három hónapja ez a sodró lendületű és megrázó történet, de még ennél is több: élet, halál, betegség, előítéletek és megbélyegzés, önfeláldozó igyekezet, gyász és a tragédiából való katartikus feltámadás körül forog Theo és Violet love storyja. A két végzős középiskolás fiatal öngyilkosságra készülve ismerkedik meg az iskola óratornyának keskeny párkányán állva. Ki menti meg a másik életét? Ki a felelős a másikért? Ki és mit tehet (tehetne) a leselkedő végzet ellen? Bepillanthatunk egy szeretnivaló fiú gondolat- és érzésvilágába, gyermekkori traumáiba, amelyek elkerülhetetlenül sodorják őt a kezdettől fogva sejthető végzet felé. A paradox módon felemelő vég mégis meglepetést tartogat az olvasónak, és egyhamar nem feledjük, ahogy Theót sem, aki rövid, üstökösszerű létével új életre serkenti szerelmét, Violetet.
Vélemény:
Tudni illik nekem a kedvenc könyvem a Csillagainkban a hiba(John Green),amit bevallom nyolcszor láttam eddig filmben. Ez a történet kissé hasonlit rá és másik két nagy kedvencemre az Itt voltam-ra(Gayle Forman) és a 13 okom volt-ra(Jay Asher). Köszönöm,hogy megírták ezt a könyvet. Lélekszaggató volt és csodálatos. Az a jó ezekben a könyvekben,hogy akárhányszor is olvasod mindig mást ad.Hozzám nagyon közel került Theodor és Violet is. Az ő történetük és az egész cselekmény. Szépen van levezetve,hagy kis bontatlan szálakat a fejezet végén aztán a végén mindre visszatér. Minden mondat,ami fontos megmarad,esetleg a könyv végén is emlékszem rá és a szereplők is. Két igaz barátot kaptam a könyv olvasása közben. Mindenki olvassa el ezt a könyvet!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése