2016. április 5., kedd

Márciusban olvastam


Michelle Hodkin-Mara Dyer eszmélése

Fülszöveg: Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet.
Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem.
Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.
Vélemény: Hihetetlen volt ez a könyv. Teljes mértékben más volt,mint a többi,sokkal jobban szerettem.Nem tudtam,hogy ez most tényleg megtörténik,a fejében játszódik-e vagy látomás.Nagyon tetszett. Remélem a többi része is ilyen jó lesz. Nem csalódtam benne. Bárcsak olvashatnám már a 2.részt!Áhh...Na és ha Noah-ról beszélünk. A srác a hihetetlen mosolyával és titokzatatosságával tökéletesen olyan mint a szokásos rosszfiu imidzs. És amikor kiderülnek a tulajdonságai neki és Marának meglepődtem.A szokásos könyv,aminél felsikítesz és a végén lerakod és csak ülsz és gondolkozol. Hihetetlen! Imádom!

Jenny Han- Örökké nyár lesz(Nyár triológia3.)
Fülszöveg:
Két testvér – Egy igaz szerelem.
A nyár sosem lesz már ugyanolyan.
Belly csak két fiúba volt szerelmes életében, és mindkettőjük vezetékneve: Fisher. Miután az utóbbi két évet Jeremiah-val töltötte, szinte teljesen biztos abban, hogy megtalálta benne a lelki társát.
Szinte.
Conrad még mindig nem tette túl magát a tévedésén, hogy elengedte Bellyt, még ha Jeremiah mindig is tudta, hogy Belly hozzá tartozik. Amikor a lány és Jeremiah elhatározza, hogy összeköti az életét, Conradnak rá kell ébrednie: most vagy soha – vagy elmondja Bellynek, hogy szereti, vagy örökre elveszíti. A lány kénytelen szembenézni az érzéseivel és az igazsággal, amivel valószínűleg mindig is tisztában volt. Nem kerülheti el, hogy összetörje egyikük szívét.
Vélemény: Egy sorozat befejező része ritkán ennyire korrekt. Minden szálat szépen lezárt. Nem maradtak kérdéseim és kételyeim se. Végre nem ugy raktam le a könyvet,hogy idegroncs vagyok a befejezés miatt. Éljen Conrad,Belly és az Irónő! <3
Maggie Stiefvater-Hollófiúk(Hollófiúk1.)
Fülszöveg:
Nem látó csak két okból pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján. Vagy te vagy a lény igaz szereleme… vagy te ölted meg őt. Blue Sargent minden évben ott áll látó anyja mellett, amikor a halálra várók elsétálnak előttük. Blue sosem látja őket: ebben az évben viszont egy fiú válik ki a sötétből, és megszólítja őt. A fiú, Gansey, az Aglionby nevű helyi magániskola jómódú tanulója. Blue egyszer megfogadta, hogy távol tartja magát az Aglionby diákjaitól. A Holló Fiúkként ismert banda csak bajt hozna rá. De Blue megmagyarázhatatlan vonzalmat érez Gansey iránt. A fiúnak egy küldetést kell teljesítenie, amelyben három másik Holló Fiú is érintett: Adam, az ösztöndíjas hallgató, a kiváltságosok mintapéldánya; Ronan, a zabolátlan lélek, akinek érzelmi skálája a haragtól a kétségbeesésig terjed, és Noah, a csendes szemlélő, aki sok dolgot észrevesz, de nagyon keveset beszél. Blue-t már egészen fiatalon figyelmeztették: ő okozza majd igaz szerelmének halálát. A lány nem hisz az igaz szerelemben, ezért soha nem is aggódott emiatt. De ahogy az élete egyre jobban összefonódik a Holló Fiúk furcsa és baljóslatú világával, már nem olyan biztos a dolgában.
Vélemény: Fogalmam nincs miért hittem azt,hogy a történet egy géphollóról szól. Annyira lekötött a könyv már az első oldalon,hogy lerakni sem bírtam. Reggeltől estig ezt olvastam. Imádtam. Egyből elolvastam a nem mindnennapi-vámpír sztory második és harmadik részét.

Jay Asher- Tizenhárom okom volt(újra) -Lásd: Kedvenc könyveim

Cassandra Clare-Az angyal(Pokoli szerkezetek1.)
Fülszöveg: A mágia veszélyes 
– de a szerelem még veszélyesebb!
Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.
„A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnék élni. Csodálatos”
Stephenie Meyer, a Twilight szerzője
Vélemény: Hihetetlenül nagy fanja vagyok a Csontváros sorozatnak,régóta szeretném is elolvasni ezt a könyvet/triológiát/,de sajnos még csak most jutottam el odáig,hogy elolvassam. De nem bántam meg. A történet ám lassan halad,így sokkkal jobban érthetem,hogy mi történik,sokkal jobban érezhetem azt hogy részese vagyok ennek a csodálatnak. Imádom Cassandra Clare irásait. Will és Tesa,Jem története pedig egy hihetetlenül jó történet. Én eddig Jem fan vagyok,ám még nem annyira ismerhettem meg Willt-t. Kiváncsi vagyok,milyen lesz a többi rész.

Cassandra Clare-Maura Johnson-A Whitechapel réme(történetek az árnyvadász akadémiáról 3.)

Fülszöveg:
Hasfelmetsző Jack London utcáin garázdálkodik, és csak az árnyvadászok tudják megállítani. Az Árnyvadász Akadémián játszódó harmadik történetben Simon megtudja, mi az igazság a XIX. századi Londont rettegésben tartó sorozatgyilkossal kapcsolatban: Hasfelmetsző Jacket Will Herondale és Viktória korabeli árnyvadász társai állították meg.
„Azt imádom az Árnyvadász Akadémia történeteiben, hogy minden ismerős ismét életre kel. Ezúttal nem csak a Végzet Ereklyéinek hőseivel találkozunk, de visszautazhatunk az időben Tessához, Willhez, Cecilyhez és Gabrielhez is. Olyan jól esett egy kis nosztalgia!”
Jordan
„Csodálatos történet! Érdekes volt és vicces. Öröm volt még többet megtudni Tessa és Will családjáról! Élveztem a találkozást Will gyerekeivel, akik a későbbi könyvek főszereplői lesznek. Eddig ez a kedvencem a novellák közül, és lelkesen várom a folytatásokat!”
Vélemény: Bár még csak most olvastam ki az angyalt igy nagyon nagy spoiler volt az egész,de nekem tetszett. Már a Magnus Bane sorozatban is csomó spoiler volt,szóval megszoktam. Érdekes volt.ám rövid. Szerintem ezeket meglehetne oldani egy könyvbe is.
Cassandra Clare-Sarah Rees Brennan-Csak árnyékok(történetek az árnyvadász akadémiáról 4.)
Fülszöveg:
Simon elégedetlen az Árnyvadász Akadémia működésével. Amikor megismerkedik James Herondale és Matthew Fairchild történetével, hamarosan kiderül számára, hogy nem ő az első, aki így van ezzel. Azt is megtudja, hogyan lettek barátok, aztán pedig parabataiok. Ez a történet voltaképpen izgalmas előjáték a The Last Hours című következő regénysorozathoz.
„Annyira szuper volt! Még annál is jobb volt, mint vártam! James képessége istenkirály! Imádtam, hogy hallottunk Tessa és Will felől! Vicces volt, megható és kicsit komoly is. Nagyon tetszett, ahogyan Matthew és James összebarátkoztak. Kedves volt, és olyan igazi. Ez az új kedvenc novellám!”
Kaleigh
„Minden történet újabb érdekességekkel szolgál a szereplőkről, akiket már ismerünk és szeretünk, de bemutat új hősöket is, akikkel később még sokat fogunk találkozni. Jó látni, hogy Jem továbbra is tartja a kapcsolatot Jamesszel és a családjával. A befejezést is imádtam!”
Rebecca
Vélemény: Ugyanazt gondolom erről is. Nagyon aranyos volt ez a kis srác. És Jem *--------*Szeretjük Jem-et nagyon nagyon. 

Cassandra Clare-Robin Wasserman-Az imádott gonosz(történetek az árnyvadász akadémiáról 5.)

fülszöveg: Minden gonoszság gyökeredzik valahol. Simon Lewis ezúttal arról tanul, hogyan alakult meg a Kör Valentine Morgenstern vezetésével, és milyen szerepet játszott azokban a napokban Robert Lightwood, Isabelle édesapja. Az Árnyvadász Akadémia csak nemrég nyitotta ki újra a kapuit a Kör miatt bekövetkezett katasztrofális események után, és a tanárok végre bevallhatják, mi történt, amikor Valentine még diák volt.
Vélemény: Végre hallhatunk arrol,hogy hogy alakult meg a kör. Az a dolog ami kiderült engem nagyon sokkolt. 3 napig azt emlgettem. OMG! Simont nagyon imádom és nagyon összekell jönnie Isabelle-lel,mert nekik eggyütt kell lenniük. Remélem lesz még szó erről később is.Cassandra Clare mindig tud újat mondani.
Maggie Stiefvater_Álomrablók(Hollófiuk 2.)
Fülszöveg:A varázslat és a romantika különös keveréke. Minden rajongó erre várt!
Most, hogy Cabeswater körül életre keltek a Ley-vonalak, Ronan, Gansey, Blue és Adam élete gyökeres fordulatot vesz. Ronan, például, egyre mélyebbre merül az álmaiban, és az álmok is egyre erőszakosabban tolakodnak be az ébrenlét óráiba. Mindeközben néhány velejéig gonosz ember ugyanazt a mozaikdarabkát keresi, amit Gansey is…
Vélemény: Az első részben nem került hozzám közel,nagyon érdekes volt. Ezt a részt elolvasva kicsit közelebb került hozzám. Tovább fojtatódnak a rejtélyek és a legeslegjobb,hogy itt sem teszem  le,nem unom meg. A könyv kiolvasása után másodpercek múlva kapok a 3.részért. És utána... Többet! *-----*
Maggie Stiefvater-Blue Lilly,Lily Blue
Fülszöveg:
Az álom veszélyes műfaj, ám az ébredés talán még veszélyesebb.
Blue Sargentnek szerencséje volt. Életében először olyan barátokra lelt, akikben megbízhat, akik nem vetik ki maguk közül. A hollófiúk befogadták őt, és jóban-rosszban kitartanak mellette.
A szerencsével azonban van egy óriási baj, tudniillik forgandó.
A barátaid elárulhatnak.
Anyukád eltűnhet.
A látomásaid megtéveszthetnek.
A magabiztosságod meginoghat.
A The Bulletin így nyilatkozott az Álomrablókról, a Hollófiúk-sorozat előző kötetéről: „mágikus fondorlatok és idegborzoló események bonyolult szövedéke.” A folytatásban ez a szövedék, ha lehet, még áthatolhatatlanabbá válik, egyik ámulatból a másikba ejtve az olvasót.
Vélemény: Hihetetlen,hogy lehet igy lezárni egy könyvet???? Tegnap este fejeztem be és nagyon imádtam. Szeretem,hogy több szálon mozgunk és a szállak elvarratlanok,de mindig visszatérünk az elvarratlanokhoz és kifejti. Az énekek pedig egyzószerre voltak jók,hátborzasztóak és idegesítőek. 
Ava Dellaira-Kedves Halottak!
Fülszöveg: Néha azok a legjobb levelek, amelyekre nincs is válasz. 
Egy angol házi feladattal kezdődik: írj levelet egy halottnak, mindegy, kinek. Laurel Kurt Cobaint választja, mert Kurt fiatalon halt meg, csakúgy, mint May, Laurel nővére, így talán megért egy kicsit abból, hogy Laurel min megy keresztül. Laurel nemsokára egyre több halottnak ír levelet – Janis Joplinnak, Heath Ledgernek, River Phoenixnek, Amelia Earhartnek, szinte abba sem bírja hagyni. Megírja nekik, mi történik az új középiskolában, és hogyan hullott szét May halála után a családja. 
De akármennyit segítenek is neki a levelek, nem tarthatja örökre távol magától az igazi életet. Múltjának kísértetei nem férnek bele az írott sorokba, és Laurelnek szembe kell néznie a gyermekkor lezárulásával, az imádott testvér elvesztésének fájdalmával és a felismeréssel, hogy egyedül mi formálhatjuk a sorsunkat.
Vélemény: a Történet nagyon egyéni és szerethető. Engem emlékeztetett a 13 okom voltra(kedvenc) igy imádtam(amugy is. :) ). A borító annyira magára vonza a tekintetet,hogy csak na. Mindenki olvassa el! Love Sky! <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése