2016. június 28., kedd

Júniusban olvastam

Lauren Kate- Kitaszítva(Fallen 1.)


Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Éjfél körül végre formát nyert a lány szeme. Macskaszerű, félig leszánt, félig pedig kérdő tekintet – bajt sugallt. Igen, pontosan olyanra sikeredett a szeme, amilyennek lennie kellett. A külső szemzug a finom, elegáns szemöldök felé emelkedik, egész közel a sötét hajzuhataghoz. A fiú kinyújtott karral maga elé tartotta a papírt, s megszemlélte. Nehéz volt így dolgoznia, a lány távollétében, de persze soha nem tudott rajzolni, ha jelen volt. Mióta a lány megérkezett Londonból – nem, mióta a fiú először meglátta –, gondosan ügyelnie kellett arra, hogy távol tartsa magától.
A lány immár naponta próbálkozott közelebb kerülni hozzá, és minden nap nehezebb volt, mint az előző. Ezért távozott a fiú reggelente – Indiába, Amerikába, nem tudta, és nem is érdekelte hová. Akárhol is kötött ki, mindenütt könnyebb volt, mint itt. Ismét a rajz fülé hajolt és felsóhajtott, miközben szenes hüvelykujjával tökéletesre satírozta a lány alsó ajkát. Az élettelen papír, ez a kegyetlen utánzat az egyetlen lehetősége, hogy magával vigye a lányt.
Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézetben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani…
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.

Véleményem:

Számomra a könyv nagyon lassan indult be. Vontatott volt, nem igazán történt benne semmi. Nem kötött le annyira. Az utolsó 200.oldalnál volt az,amikor is beleszerettem a történetbe. Én a másik fiúnak szurkoltam egészen addig ameddig ki nem derült az,hogy Spoiler: ő gonosz angyal és Danielel pedig szerelmesek egymásba már évszázadok óta. Érdekes volt nézni,hogy ennyire sok furcsa dolog történik. Én azt hittem,hogy ez a könyv nem ilyen lesz. Szóval nagyon meglepett. A borító nagyon tetszik. Hasonlít Luc-ra bár nem értem,hogy miért hosszú a haja,ha már a könyvben rövid.(ha jól emlékszem….) Mindenesetre kiváncsi vagyok,hogyan alakul tovább a történet a többi kötetben.
Sophie KinsellaHová lett Audrey? 

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Audrey hetek óta nem teszi ki a lábát a lakásból. Édesanyja szerint olyan, akár egy törött porcelánváza. A szomszéd srác szerint olyan, akár egy lökött celeb, aki napszemüvegben ül az elsötétített szobában. Linus szerint pedig olyan, akár a rebarbara, ami csak árnyékban érzi jól magát. A pszichológusa szerint… na, azt inkább hagyjuk. Audrey szorong és pánikol. Mindentől és mindenkitől. A számítógépes játékokra rágyógyult öccsétől, a női magazinokból nevelődő anyjától, a sportkocsikról álmodozó apjától, de legfőképpen Linustól, akinek olyan a mosolya, akár egy gerezd narancs.
Audrey valahol útközben elvesztette önmagát, és úgy tűnik, minden összeesküdött ellene, de egy váratlan találkozás, egy óvatos séta a Starbucksba és egy szintén különös srác közeledése talán mindent újraírhat a lány életében.

Véleményem:

Legjobb barátnőm ajánlotta nekem. Azt mondta,hogy nagyon imádta. Hát én sem csalódtam a könyvben. Már az első fejezetnél annyira nevettem,hogy fájt a hasam. Audrey könnyedén mesél,szinte eggyé váltam a szereplővel. Az,hogy nem megy ki a házból és van egy bátyja aki számítógép függő még jóbbá tette.Mindenki annyira vicces karekter volt. Audrey a becenevével és a poénjaival. Frank a gépfüggése. Nembeszélve az anyjukból aki mindent egy újságból olvas.(igazából ő függőbb mint Frank) és az apjukról aki sosem tudja igazából,hogy mi van. Mindig helyesel a feleségének. Hát még amikor kivitte Franket a garázsba és énekelte a régi bandáji „Népszerű" dalait. Linus annyira aranyos volt Audrey-al. A kis video felvételek,amiket terápának használt annyira élethű volt. A kedvenc jeleneteim közé tartozik,amikor az anyja kidobja a számítógépét meg a lábkontektus,nadrágkontaktus,szájkontaktus,szemkonktus.
Hű! Nagyon tetszett a könyv. Biztos,hogy fogok még az írónőtől olvasni. Kifejezetten imádom a vicces könyveket szóval nagy kedvenccé avandzsált. :)
Kiera Cass

The Selection – A Párválasztó (A Párválasztó 1.)

Fülszöveg:
Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.
„Elbűvölő, megragadó és épp a megfelelő mennyiségű izgalom van benne!" Kiersten White, New 
York Times
Véleményem: 
Fantasztikus könyv. Nagyon rég óta halogattam az olvasását. Már a fülszöveg megragadta a figyelmemet és magával vonzott. Aspen aranyos srác,de nekem nem az igazi. Maxon pedig ooo... Beleszerettem. Hűséges,kedves,okos,szeretett teljes,segitőkész,helyes. Mr. Tökéletes. Az, ahogy a lányokkal bánik elképeztett. Annyira szereti az embereket. Nem egy beképzelt,pedig megtehetné hiszen herceg. Annyira olyan,mint egy  normál fiú. Amikor pedig America közli vele,hogy milyen kint lesokkolja és segít az embereken. Egy dolog van,amit nem tudok fel fogni, azok pedig a palota támadások. Miért? Ez egy palota,ahol a királyi család él. És van egy csomó palotaőr is. Mint például majd Aspen. Mit csinálnak, ha nem védik a palotát? Mert hogy nem védik,mert megtámadják őket. Istenem ennyire nehéz lenne még jobban védenie egy csomó embernek a királyi családot??? 

Mindettől eltekintve nagyon szerettem ezt a könyvet és izgatott vagyok  a folytatásokkal kapcsolatban.

Nélküled (Bexi 4.)

Tartalom:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?
Véleményem:
Tudni illik imádom Leiner Laura könyveit,de ebben a könyvben kicsit csalódtam. Olyan semmilyen volt. Bocsi Laura! Nem ugrottunk semmit a történetben. Úgy tudom elmondani,hogy futottunk egy kört. A harmadik rész úgy zárult,hogy Márk leüti Gerit és emiatt Beki szakít vele,majd a negyedik részben pedig azt a napot feszegetik meg Márk szülinapja és az uj szám. Aztán a végén semmi nem történt, csak Bexi megint tanácstalan volt és nem tudta eldönteni megint,hogy járjon-e Márkkal vagy ne. Szóval ugyonott tartunk. Mindenestre aranyos történet volt,ám már igazán szeretném,ha valami történne is. Hatalmas Márk fan vagyok,szóval drukkolok nekik. :) 

Throne of Glass – Üvegtrón (Üvegtrón 1.) 

Tartalom: Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.
Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.
A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.
Véleményem:
A borítója nagyon tetszett.Csodálatos rajta Celaena. Bár én nem nagyon így képzeltem el. A kép felett lévő szöveg nagyon aranyos,bár én nem nagyon így látom szerintem egyáltalán nem kegyetlen orgyilkos Celaena. 
Nagyon tetszett benne,hogy van egy 18 éves főszereplőnk,aki orgyilkos,mert a helyzete azt követelte tőle még régen. Kiszabadították Távolvégről,de csak avval a feltételllel,ha a herceggel tart és részt vesz egy olyan versenyen,ahol: "Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát." Az,hogy azért küzdenek,hogy a kegyetlen király orgyilkosai legyenek évekig,hogy utána visszanyerje a szabadságát. És hogy eltűntek a vetélytársak,hiszen egy kegyetlen szörny gyilkolja őket,akiről nem tudjuk honnan jön és miért pont ilyen sorendben öli meg az embereket és miért pont őket.
Az,hogy Chaol és Dorian is szerelmes Celaena-ba nagyon tetszett. Chaol kicsit nehezebben kibontakozó karakter,de nagyon aranyos ahogy szereti Celaena-t. Dorian és Celaena pedig mindketten könyvmolyok,ami annyira összeketi őket. Hát még amikor Dorian kutyát visz Celaena-nak,mert az előtte megsajnálta a kutyust. 
Szuper  történet,tehetséges írónő. :)

Alice Csodaországban (Alice 1.)

Tartalom:
Ennek a furcsa ötletektől hemzsegő, kalandos, vidám mesekönyvnek a szerzője, Lewis Carroll a múlt században élt, matematikaprofesszor volt az oxfordi egyetemen. Világhírűvé vált könyve első ízben 1865-ben jelent meg. Azóta – immár a világ gyermekirodalmának klasszikusaként – szinte valamennyi nemzet nyelvén napvilágot látott. Az angolszász humor e sajátos alkotása Alice oldalán elvezeti az olvasót Csodaországba – amely valójában álomvilág, a Viktória királynő korabeli Anglia torzképe. Aki ismeri az angol történelmet, az a Szív Királynőben könnyen felismerheti a hirtelen haragú Viktóriát, s férjében, a pipogya Szív Királyban a jelentéktelen Albert herceget. De megtalálhatjuk e könyvben az angol igazságszolgáltatás, iskolarendszer vagy éppen sportszenvedély végletekig vitt, humoros torzképét is.

Véleményem:
Aranyos történet. De szerintem amit én olvastam csak röviditet volt,mert kimaradt belöle egy csomó rész. A film mindenesetre nekem ebben az esetben jobban tetszett. Bár ez nagyon ritka dolog tőlem.Valahogy nekem túl bugyuta volt. Semmi többet nem tudtam meg belőle meg,mint a filmből. Hiányzott belőle nekem az igazi történet. A fehér hercegnő akinek Alice segít és a Vörös nagy fejű igazi énje és Sárkánygyíkja. Valahogy a többi karaktert sem mutatta be jól, Kalapos és a nyuszi bátorságát és az el-el tűnő Macska fej sem volt az igazi.
Csalódtam a könyvben,ha a filmhez hasonlítom. De önmagában nem volt rossz történet csak túl rövid és összedobált.

Alice Tükörországban (Alice 2.) 

Tartalom:Minden tükör kész varázslat: megkétszerezi a világot! Szinte kedvünk támad belépni és körülnézni abban a másik világban. Bizonyára mindenki érezte már ezt a vágyat, legalábbis gyermekként. Ám amire mi csak vágyunk, azt Alice véghez is viszi. A kandalló fölötti nagy tükörben ez a bájos és talpraesett leányka átlép egy különös, bolondos birodalomba. Itt a megelevenedett sakkfigurákon kívül olyan fura lények fogadják, mint a zsemlepke, a hintalódarázs, aztán Subidám és Subidú, no meg Dingidungi, hogy az Egyszarvúról meg Gyilkanyesszről ne is beszéljünk. Sok veszély közt, sok mókás kalandon át jut el Alice odáig, hogy királynővé koronázzák. A gyermekirodalom nagy angol klasszikusa, Lewis Carroll mellesleg a matematika professzora volt. Alice alakjaként barátja kislányát, Edith Lidellt tette halhatatlanná. Kötetünket, az eredeti angol kiadás nyomán, John Tenniel rajzai kísérik, a logikai fejtörőktől hemzsegő és nyelvi ötletektől sziporkázó szöveget Révbíró Tamás és Tótfalusi István magyarította.

Véleményem:
Ugyanazok a problémáim támadtak evvel a könyvel,mint az elözővel. Kapkodott sztori, ami nincs kidolgozva,felépítve. Hiányoztak belőle a karakterek.Én nem nagyon tudtam értékelni ezt  a történetet sem könyvben,viszont filmben nagy fan vagyok. De igy nem hatott meg egyáltalán.


Jóslatok hálójában Tartalom:


Egy nap a Hot Hill-i középiskola faliújságjára valaki kifüggeszt egy Mai hírek feliratú lapot, melyről rövidesen kiderül, hogy nem a múltban megtörténteket meséli el, hanem a jövőre vonatkozó jövendöléseket tartalmazza. A megjósolt események sorra bekövetkeznek. Három lány a rejtélyes jóslatok nyomába indul. Megpróbálják kinyomozni, ki írja a jövendöléseket, mi az író célja velük és ki a titokzatos JJ. Azok azonban, akik mélyen beleássák magukat a nyomozásba, életveszélynek teszik ki magukat.

Véleményem:
A KMK-nál vettem meg zsákbamacskában. Izgalmas volt a 200.oldaltól, Addig nem. Csak vonszoltuk magunkat és semmi izgalmas nem volt. Nem gondoltam volna,hogy ebben a történetben romantikus szál van. Méghozzá természetfeletti!! Ada hirtelen vélemény változtatása borzaaaasztó volt. egyik nap utálja Danielt másik nap pedig már szerelmes belé??? Ne márr! Kicsit nekem hasonlított a Pretty Little Liars-ra a JJ dolog (ott -A) és mivel hatalmas fan-ja vagyok a sorozatnak,igy örülök,hogy itt már tudom,hogy ki volt JJ és azt hogy ki SK. Ez pedig fantasztikus. Az utolsó oldalak letehetetlenek voltak. Csodás! Az hogy volt egy lány,aki elrabolta a Tanárnő pasiját régen és ezért a srác örökre fiatal maradt,mert a lény így élt. Az meg,hogy elrabolt még egy négy srácot akinek találni kellet valakit aki szereti őket még jobb volt. 

Aranyos,meglepő,rejtélyes történet a javából egy kis misztikummal.

Angyalok bukása (Angelfall 1.)

Tartalom:

Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn, mindenre elszánja magát, hogy visszaszerezze a húgát. 
Mindenre. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal. 
Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, félholtan hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány menti meg az életét. 
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok fészkébe, ahol Penryn mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségei könyörületességére bízni magát, hogy újra a régi lehessen.

Vélemény:
Az első könyv,amit e-book-on olvastam. (Mert már olyanom is van nekem. :) )
Hatalmas fanja vagyok az angyaloknak(többek között ezért is olvastam el).
A Boritó: csodálatosan néz ki. A fekete háttér jellemzi a könyv hangulatát, az angyalszárny pedig tökéletes a közepén. Nem túl giccses,nincs túl szerkesztve,nincsenek emberek rajta. Egyszóval hasonlít a történetre is. 

A történet: Nagyon szeretem az angyalokat és a disztópiát is. És ez most mindkettő volt! A sok sok angyal,akik leigázzák a földet... Brr... Kicsit furcsa volt elsőre,hiszen az angyalok eddig mindig csak jó,szép,védő lények voltak akik a mennnyekből jöttek, na de itt. Hűhaa! Gyökerestül változtatta meg a véleményem. A főszereplők csak szakmai kapcsolata szuperül lett megírva. 
A szereplők:
Penryn: Nem az a fajta karakter volt,aki menjünk és sírjunk azért ami velünk történt. Nem sajnáltatta magát. Ment,segített a családjának, küzdött,küzdött és küzdött. Az anyjával való bánásmódja is érdekes. Az anyja beteg, ,,Bántja őket'' ám ő szereti őt a saját különleges módján. Az,hogy ennyire szereti a hugát és mindent megtesz,hogy megmentse őt lenyűgöző. Kicsit emlékeztet ez a része az éhezők viadalára. Hisz emlékszünk Kattnis annak idején a húga helyett jelentkezett önként a viadalra. A Rafi-val kapcsolata nagyon aranyos volt. Egyszerűen nagyon illenek egymáshoz. 
Rafi:Az ő nevét nagyon sokára tudtam csak megszokni. Egyszerűen nem jött be,milyen név az hogy Rafi?? Aztán amikor kiderült... Nem is értem miért nem gondoltam erre,hiszen teljesen nyilvánvaló volt. Na mindegy. :) Rafi nagyon érdekes volt az angyalokkal kapcsolatban. Melletük állt valaminnyire ám a vége felén rájött,hogy ők gonoszak.
Penryn anyja: Be kell valljam én nem szeretem. Egyszerűen utálom. Aki ilyen dolgokra képes az számomra rossz ember. Minden egyes cselekvése irritál. Nem tudom megérteni őt.
Penryn húga: Szerettem ezt a kislányt. Az,hogy tolószékbe került hatalmas szomorúság. A végén ami történt vele nagyon elborzasztott. Egy ilyen kis lány ilyen helyzetben? Számomra az a jelenet nagyon ijesztő volt.
A vége: Ennek a könyvnek is függővége lett.Ha nem lenne már folytatása szerintem megőrülnék.De szerencsére van. Nem sokára remélem el is olvasom.Eleanor és Park 


Tartalom:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Ebben a szexi, okos és gyengéd történetben a punk rock és az igaz szerelem lüktet. Az olvasók el fognak ájulni az Eleanor és Parktól.” (Gayle Forman, New York Times bestseller szerző)
Park
Eleanor kezét fogni olyan volt, mint egy pillangót tartani. Vagy mint egy szívdobbanás. Mint valami teljeset, valami teljesen élőt fogni.
Park fogta már más lányok kezét. És eddig mindig kellemes volt. Nem sokban különbözött attól, amikor kiskorukban Josh-sal kézen fogva mentek át az utcán. Vagy amikor a nagymamája templomba vitte, és fogta a kezét. Talán egy kicsit édesebb, egy kicsit furább volt.
Amikor tavaly kiszáradt szájjal és a szemét majdnem végig nyitva tartva megcsókolta azt a lányt, azon tűnődött, hogy talán vele van valami baj. Még azon is eltöprengett – komolyan, csókolózás közben ezen töprengett –, nem meleg-e esetleg.
Vagy talán, gondolta most, egyszerűen csak nem ismerte fel azokat a lányokat. Ahogy egy számítógép meghajtója kiköpi azt a lemezt, amelyiknek nem ismeri fel a formázását.
Amikor hozzáért Eleanor kezéhez, felismerte őt. Tudta.
Eleanor
Jó volt egymás kezét fogni. Eleanor keze nem volt teljesen ciki. És a csókolózás biztonságosnak tűnt, mivel a duzzadt ajakkal nincs semmi baj – és mivel Park általában lehunyta a szemét.
Eleanor törzsén azonban nem volt biztonságos hely. A nyakától a térdéig nem akadt olyan pont, ahol észrevehető struktúrával rendelkezett volna.
Amikor Park a derekához ért, behúzta a hasát, és előrebukott. Ami ahhoz a katasztrófához vezetett… amitől Godzillának érezte magát. (Pedig még Godzilla sem kövér. Csupán gigantikus méretű.)
A dologban az volt az őrjítő, hogy Eleanor szerette volna, ha Park újból megérinti. Azt szerette volna, hogy állandóan tartsa rajta a kezét. Még ha emiatt Park rá is jön, Eleanor túlzottan emlékeztet egy rozmárra ahhoz, hogy a barátnője maradhasson… Ennyire jó érzés volt. Olyan volt, mint az a kutya, amelyik megízlelte az emberi vért, és attól kezdve mindig harap. Egy rozmár, amelyik megízlelte az emberi vért.
Két rossz csillagzat alatt született fiatal története, akik elég okosak, hogy tudják, az első szerelem szinte sohasem tart örökké, de elég bátrak és elszántak, hogy mégis megpróbálják.
Véleményem: 
Egy Besteller könyv,amiben nem csalódtam. Régóta volt már a várólistámon,de mindig csak halogattam. Mindig volt másik könyv ami jobban érdekelt.De most kivettem és elolvastam és egyszerűen nem tudom szavakba önteni azt,ahogyan éreztem a könyv iránt. 
A boritó: Egyszerű és nagyszerű.Park és Eleanor haja arc nélkül.
A történet: Nem misztikus, nem szól különös dolgokról, csak az életről. Nem tudok róla bővebben irni,a könyv magáért beszél.
A szereplők: 
Eleanor: szerintem ő az a karakter,akit mindenki nagyon közel érez magához. Nem feltünő,nem beképzelt, nem csinál semmi olyat amit mi nem. Csak egy lány a sokból, aki szegény,túlsúlyos és bántalmazott környezetben él.
Park: Egy szerény srác, aki szeret olvasni. Nehezen illeszkedett be az osztály menői közé,és óvatosnak kell lennie,hogy ne esssen ki onnan. Ám amikor megismeri Eleanort ez mind feledésbe merül. Az ő történetük egyszerű,szomorú,reménnyel teli.
Eleanor testvérei és anyukája nagyon életszerűek, bemutatják azt,amit egy bántalmazott család érezhet.
Az egyetlen karakter akit nagyon utáltam az  Richie. Sosem volt még az,hogy valaki ennyire gonosz legyen egy könyvben.Valahogy mindig volt benne jóság. Na de Richie-ben nem volt. Semmi. Nada. Nothing. Egyszerűen gyűlölöm. 
Overall: Csodálatos könyv,nagyon életszerű. Fantasztikus írásmód egy tehetséges írónőtől.

Silber – Az álmok első könyve (Silber-trilógia 1.) 

Tartalom:

Ez ​​vajon tényleg lehetséges?

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…
„Egy lányregény, amit akár 35 évesen is élvezhetünk. És akinél túl gyorsan elrepült ez a négyszáz oldal, annak üzenem: két további kötet van előkészületben.” – Karin Wehrheim, SWRI
„Vicces, izgalmas és romantikus… mi mást akarhat egy nő?!” – Anja S.
Véleményem:
A boritó: Csodálatos! A kis dolgok a fekete boritón. A szem,az ajtó, a gyík,a virágok és a felirat mind nagyon találó a könyv hangulatához és cselekményéhez is.
A történet nagyon izgalmas, a blog bejegyzéseket pedig mind nagyon imádtam. A fiúk! Hűha! Egyszerűen nagyon szeretem Henryt. Nagyon jó ember. A kapcsolata Livvel pedig egyszerűen imádni való. :3
Arthur: Mivel sok lány imádja,kicsit sznob és beképzelt, de egyépként cuki. Én szeretem,még akkor is,ha tényleg azt hittem,hogy gonosz egészen a végéig.Anabell-el való megnyilványulásai hihetetlenül édesek voltak.
Jasper: Be kell,hogy valljam, én azt hittem,hogy ő is gonosz. Nagyon ijesztőnek találom a karakterét. Valahogy kiismerhetetlennek. Nem tudom,hogy mit akar, és azt amit akar az jó-e.
Grayson: I-m-á-d-o-m! Én ilyen kis bután,de Liv &Grayson fan vagyok! Annyira aranyosok a közös jeleneteik. Hogy eleinte mennyire nem akarják egymást testvérnek és a végén egyszerűen féltik egymást.
Anabell: Az ő karaktere volt az aki engem nagyon Monára emlékeztet a Hazug Csajok Társaságóból/Pretty Little Liars. Anabell-t is utálom(akárcsak Monát) Egyszerűen gyűlölöm őket. Valahogy annyira unszimpatikusak. Most meg,hogy a történtek kiderültek, rájöttem,hogy Anabell akár Mona testvére is lehetne.
Overall: Én nagyon élveztem ezt a könyvet. Kiváncsi vagyok a folytatására, remélem minél hamarabb megjelenik. :)

Előttem az élet

Tartalom:
Az 1975-ös Goncourt-díj tulajdonosát annyi titokzatosság és izgalom vonta szenzációdicsfénybe, amennyi talán még a francia irodalmi közvéleménynek is sok volt: Ajart senki se ismerte, jószerivel a tulajdon kiadója se, de még a Goncourt-díj bizottság se, mert a díjat át se vette. Műve második regénye volt, és a manapság megszokottan, sőt kötelezően rendhagyó francia regények rendjét is megtörően rendhagyó. Legalábbis első pillantásra. Mert valójában az Előttem az élet annak a népes regénycsaládnak a leszármazottja, amelynek tagjai lóval, törpével, vademberrel vagy marslakóval mondatnak el meghökkentő, bár mindennapos történeteket, friss szem és romlatlan erkölcsi érzék diktálta véleményeket a mindenkori jelenkorról. Ajar könyvében egy gyermek szól üde gyermeki éleslátással, koravén bölcsességgel és megdöbbentően ártatlan obszcenitással az őt körülvevő különös világról, súlyos erkölcsi kérdésekről, szeretetről, barátságról, szerelemről, de még társadalomról és politikáról is.
Véleményem:
Az egyik kötelező olvasmányom az idén,aminek hihetetlenül örültem,hogy olvashattam. Egyszerűen rövid és szuper. Gyorsan elolvastam,nem volt olyan oldal ami untatott volna. Izgalmas volt,vicces,ám még is tragikus a maga kis ártatlan módján. A történet nagyon megfogott. Nem szeretnék erről a könyvről kibeszélő show-t tartani,mert számomra olyan volt ez a könyv,mintha egy ember mesélte volna el nekem a titkát,és megbízott volna bennem,hogy sosem mondom el senkinek.Nagyon szerettem a történet szereplőit. A kis Momot,Rosa mamát,és a többi karaktert. A kedvenc jelenetem a Momó&Rosa Mama&zsidó kissrác contra Momó apja. Egyszerűen sirtam a nevetéstől. Rosa mama beteg volt,és mégis szuperül tudta a komoly embert játszani. A történet vége nagyon elszomorítótt, szegény kissrác és Rosa mama. Szerintem még élhetett volna,ha nem félt volna bemenni a kórházba, így,ahogy történt nem volt jó. Momó nagyott hibázott. Nem tudom,hogy fogja ezt feldolgozni. Mindenesetre köszönöm az Irodalom tanáromnak,hogy megmutatta nekem ezt a könyvet és elolvashattam, nagy élmény volt számomra.

Massza


Tartalom:

Ráber Patrik tök átlagos. Tizennégy múlt, egy hatosztályos gimibe jár, normális családja van és néhány (kevésbé) normális barátja. A haja szőke, a szeme sötétkék, a testalkata átlagos. A lányok alig veszik észre. Legalábbis a legtöbb.
Ráber Patrik mégis elüt az átlagtól. Színésznek készül, szabadidejében verseket és monológokat tanul. A családja nem igazán érti meg, ahogy az osztálytársai sem.
Ráber Patrik kretén.
Ráber Patrik nyomorék.
Ráber Patrikra nincs szüksége a világnak.
Legalábbis azok szerint, akik zaklatják őt.

Egy regény az online és offline megfélemlítésről, egy kamasz legádázabb félelmeiről és arról, hová vezet, ha a cybertérben teljesen elvész a kontroll.
Olvasd el! És nem csak akkor, ha érintett vagy.
A regényt tizennégy éven felülieknek ajánljuk!
Véleményem:
Nagyon rég óta el szeretném olvasni ezt a könyvet.szóval nagyon örültem,amikor bent volt a könyvtárban,mivel a barátnőmmel mentem,aki ugyan ezt a könyvet hozta vissza. Azt mondta,hogy muszáj elolvasnom. Még most sem kap levegőt,amikor erre a könyvre gondol.És meg kell,hogy mondjam én is így érzem most már magam. Nehéz beszélnem erről a könyvről. Patrik egy nagyon szimpatikus srác volt számomra,aki hihetetlenül szerethető,jóindulató,minta diák. Aztán amikor a zaklatások elkezdődtek vele nagyon sajnáltam. Legszívesebben oda álltam volna elé,hogy megvédjem. Nagyon közel nőtt a szívemhez.  Arra gondolnom,hogy mi lett vele a zaklatások miatt szörnyű. Ő nem ezt érdemli. Ő nem ilyen. Ő ennél sokkal több és jobb. Hogy tehették ezt? Hogy nem vette senki észre,hogy gond van? Miért nem segítettek neki? Hisz nagyon nagy gondban volt.Nagyon haragszom a szereplőkre: Győzöre,Subira, Dinára, Bencére, Klaura, Patrik anyjára és apjára. Patrikot zaklatták! Éhezett és tönkre tették az életét. Minden gyerekre jobban kéne figyelni rájuk és törödni velük. De legfőképp meghallgatni őket és észre venni,ha gond van!

Kalapos Éva az egyik kedvenc írónőm,ebben a műben is bizonyított. Az,ahogy a kamaszokról ír,nagyon megrázó. Annyira tudja,hogy mik az igazi kamaszproblémák. Mintha ő is közülünk való lenne,csak épp felnőtt fejjel és ezért tud erről írni. Köszönöm neki,hogy megírta ezt a könyvet és a D.A.C sorozatot is!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése