2016. március 16., szerda

A kedvenc könyveim

John Green-Csillagainkban a hiba

Életem kedvenc könyve és filme egyaránt.2014.június 5-én jelent meg a mozikba és én már 8-án azt bámultam. Megnéztem és sírtam természetesen. Aztán megnéztem itthon is egyszer,mégegyszer. A családdal,barátokkal. Most ott állok,hogy nyolcszor láttam a filmet. Kivülről tudom már. :) Ezután elolvastam a könyvet csomószor és persze megszereztem magamnak. Rá térve a könyvre. Hazel egy iszonyat erős lány,aki újra meg újra ugyanazt a könyvet olvassa. Amikor megismeri Augustust.AZ ahogy megismeri Augustust bámulatos.Beszélgetnek és Gus cigit rak a szájába. Személy szerint engem nem zavar a cigi. Sőt, szerintem egy könyvet nekem még emel is. Ám az hogy egy rák témát boncolgató könyvben,amit a srác is átélt meglepődtem. Tulajdonképpen én. Mi van? Aztán elmagyarázta,hogy ez egy metafora. Mivel én a filmet előbb láttam,mint hogy olvastam volna,nem ért sok meglepés. Bár Augusztusról és Hazelről és bővebb információkat kaphattam, mint a többi szereplőről is. Pár kedvenc jelenetem: Amikor Isaac szét rúgja Gus kosárlabda kupa gyűjteményét. Amikor elmennek Amszterdamba, és Augusztus elmondja hogy rákos. Amikor hazatérnek, és Hazel apja egy nagy táblával várja őket. Üdv itthon szeretett családom és Gus. Még sokat mondhatnék, de ennyi lenne érdekes.
UI: Imádom ezt a könyvet,van belőle nyakláncom. Ansel Elgort és Shailene Woodley pedig a kedvenc két szinészem lett.Okay? Okay. Nem hamartia ezt a könyvet elolvasni!

Jay Asher- Tizenhárom okom volt

Régóta elakartam olvasni ezt a könyvet. Folyton kutattam utána könyvesboltokban, ám nem láttam sehol. Végül a legjobb barátnőm találtam meg a könyvtárban és kikölcsönözte nekem. Elkezdtem olvasni. Elolvastam a 1.kazetta A oldalát. Meglepődtem! Ez hihetetlen! És lenyűgöző, ám szomorú is nagyon. Most újra kivettem a könyvet,mert tavaly olvastam és még egyszer elszeretném olvasni. A könyv olvasása után egy hétig szomorú voltam és ezen gondolkoztam. Nagyjából a 24órából 23mat ezen gondolkoztam. Hihetetlen ez a könyv. Ennyire szomorú könyvet rég olvastam. Ám Hanna indokait nézve tényleg megdöbbentem. Hogy az öngyilkosság mennyire más oldalát is megmutatta nekünk. Közelebb kerültünk Hannához és sokkal jobban átéreztük a történtek súlyosságát.A végén amikor a kazettáknak vége szakadt, olyan érzésem lett,mintha az egyik barátnőm lett volna,akivel ez történt. Sajnálom Hanna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése